Κριθαρίδης: Η Πολιτεία οφείλει να διασφαλίσει αξιοπρεπείς αποδοχές και συνθήκες εργασίας στον Τουρισμό

Η Πολιτεία οφείλει να προστατέψει και να διασφαλίσει την αξιοπρεπή εργασία και αμοιβή για όλες και όλους και να ενσκήψει πάνω από το λεγόμενο "τουριστικό προϊόν" ώστε αυτό να μην παράγεται διαρκώς σε βάρος της αξιοπρέπειας των εργαζομένων, τονίζει σε δήλωσή του για την κατάσταση στον τουρισμό, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης. Αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι τουριστικών επιχειρήσεων, ο κ. Κριθαρίδης σημειώνει στη δήλωσή του ότι «Ακούμε καθημερινά για έλλειψη και παραιτήσεις προσωπικού στον χώρο του Τουρισμού, τη στιγμή που παράλληλα γινόμαστε αποδέκτες χιλιάδων καταγγελιών για ανασφάλιστη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, εξοντωτικά ωράρια, χαμηλές αποδοχές, απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και διαμονής των εργαζομένων, μέχρι και αφαίρεση των φιλοδωρημάτων τους από τους εργοδότες».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΜέΡΑ25 «Εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέοι ως επί το πλείστον, που αντιμετωπίζονται με όρους αδιαφορίας και απαξίας από μια Πολιτεία, η οποία όχι μόνο δεν εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, όπως προβλέπει η ίδια η εργατική νομοθεσία, αλλά εξυφαίνει κιόλας μαζί με τα συστημικά μέσα για μία ακόμα φορά το γνωστό πια από την εποχή των μνημονίων αφήγημα του δήθεν "τεμπέλη Έλληνα" και των νέων ανέργων που υποτίθεται πως δεν θέλουν να εργαστούν. Ας δουν όμως πρώτα λίγο τις συνθήκες που προσφέρουν και επικρατούν στον χώρο του Τουρισμού και θα πάψουν μετά να αναρωτιούνται γιατί οι νέοι άνθρωποι αρνούνται αυτές τις συνθήκες εργασίας».

Και ο κ. Κριθαρίδης καταλήγει: «Η Πολιτεία λοιπόν, αντί να αναπαράγει αυτά τα στερεότυπα, οφείλει να προστατέψει και να διασφαλίσει την αξιοπρεπή εργασία και αμοιβή για όλες και όλους και να ενσκήψει πάνω από το λεγόμενο "τουριστικό προϊόν" ώστε αυτό να μην παράγεται διαρκώς σε βάρος της αξιοπρέπειας των εργαζομένων».