Ξεμένει από αυτοκίνητα η ρωσική αγορά

0
2

Κατά 84% υποχώρησαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία τον Μάιο, καθώς οι Ευρωπαίοι και οι περισσότεροι Ασιάτες παραγωγοί ανέστειλαν τις αποστολές αυτοκινήτων μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Έτσι λοιπόν λιγότερα από 25.000 οχήματα πουλήθηκαν τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την ένωση ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, και η τοπική αγορά ξεμένει από διαθέσιμες μονάδες.

Η απομόνωση έπληξε ιδιαίτερα σκληρά τον κλάδο του αυτοκινήτου, γιατί εκτός από την άρνηση των ξένων χωρών να παραδώσουν οχήματα και η ρωσική αυτοβιομηχανία δεν μπορεί να καλύψει τη ζήτηση καθώς καταγράφει έλλειψη από συγκεκριμένα εισαγόμενα εξαρτήματα.

Μόλις δύο από τα περισσότερα από 20 εργοστάσια αυτοκινήτου λειτουργούν τώρα, ένα τοπικό και ένα κινεζικό.

Υπάρχει μια έρευνα σε εξέλιξη για εναλλακτικούς προμηθευτές –κυρίως Κινέζους, αλλά δεν υπάρχει ακόμη βεβαιότητα ότι θα πετύχει.

Η ρωσική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει σχέδια για την πώληση μοντέλων χωρίς εισαγόμενες τεχνολογίες ασφάλειας και εκπομπών ρύπων, ώστε να επιταχύνει την παραγωγή, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έλλειψης εξαρτημάτων και να αρχίσει όσο το δυνατόν νωρίτερα θα καλύπτει τη ζήτηση.