Ξεπουλάνε μετοχές παγκοσμίως – Ακολουθεί «χωρίς φρένα» το ΧΑ

0
3

Μεγάλα κύματα αποστροφής κινδύνου σαρώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το χθεσινό "ξεπούλημα" στη Wall Steet, που τροφοδοτήθηκε από τις ανησυχίες για επιθετικές αυξήσεις των επιτοκίων από την Fed.

Οι επενδυτές- Έλληνες και κυρίως οι ξένοι- προχωρούν αμέσως μετά την αργία του Αγίου Πνεύματος, που η αγορά ήταν κλειστή σε μαζικές πωλήσεις.

Στόχος είναι να αποφύγουν τα χειρότερα αφενός, αλλά και να ξανατοποθετηθούν σε χαμηλότερα επίπεδα, εκμεταλευόμενοι τις όποιες ευκαιρίες διαμορφωθούν.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρίσκονται βεβαίως οι τραπεζικές μετοχές οδηγώντας την αγορά προς τα επίπεδα των 830 μονάδων.

O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 831,55 μονάδες σημειώνοντας απώλειες 3,84% . Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 27,35 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση άνω του 3%, όπως και ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί.

Απώλειες σημειώνουν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Eurobank (-4,71%), της Εθνικής (-4,53%), της Πειραιώς (-4,47%) και της Alpha Bank (-4,45%).

Πτωτικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τραπεζών (-4,38%) και της Τεχνολογίας (-3,415).

Ανοδικά κινούνται μόλις 3 μετοχές, 71 πτωτικά και 5 παραμένουν σταθερές.

'Ανοδο καταγράφουν μόνο οι μετοχές: Κλουκίνας – Λάππας +2,05%, Μουζάκης + 1,61% και Inform Λύκος +1,19%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Κέκροψ -7,69% και Ίλυδα -7,36%.