Με δελτίο το φυσικό αέριο το χειμώνα

0
3

Την εκτίμηση ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να ξεμείνει από αποθέματα φυσικού αερίου κατά την αιχμή της χειμερινής ζήτησης, εάν σταματήσει τελείως η παροχή ρωσικού αερίου από τον Nord Stream, κάνει ηWood Mackenzie Ltd.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, το χειρότερο σενάριο είναι να κλείσει εντελώς ο ο αγωγός Nord Stream προς τη Γερμανία και παράλληλα η Ευρώπη να αποτύχει να φτάσει τα επίπεδα αποθήκευσης που έχει ζητήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μέχρι την έναρξη της περιόδου θέρμανσης τον Νοέμβριο,.

Το φυσικό αέριο στην Ευρώπη θα μπορούσε να εξαντληθεί εντελώς μέχρι τον Ιανουάριο, δήλωσε μέσω email ο Massimo Di Odoardo, αντιπρόεδρος στον τομέα έρευνας φυσικού αερίου και LNG της WoodMac.

«Ακόμη και αν λάβουμε υπόψη τα αντιμέτρα, μπορεί να είναι αναπόφευκτο να χρειαστεί κάποια κατανομή της ζήτησης (σ.σ. δελτίο)», προειδοποίησε ο Massimo Di Odoardo.

Ο ρωσικός γίγαντας φυσικού αερίου Gazprom μείωσε περαιτέρω τις προμήθειες σε πελάτες από τις Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία και Αυστρία τις τελευταίες δύο ημέρες, κίνηση που αναστάτωσε τις αγορές ενέργειας