Οικονόμου: Μέσα στο μήνα θα υπάρξουν ανακοινώσεις και για τα καύσιμα

0
3

«Χωρίς πανικό, χωρίς να προκαλούμε κανέναν, η Ελλάδα είναι μια δυνατή χώρα», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον "Σκάι". Μίλησε για την τουρκική προκλητικότητα, το μεταναστευτικό, τις ανατιμήσεις αλλά και τις πρόωρες εκλογές.

«Η κυβέρνηση παραμένει εστιασμένη στη διαχείριση των πολύ σημαντικών προβλημάτων. Έχουμε μπροστά μας πολλή δουλειά να κάνουμε και για να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της εισαγόμενης ακρίβειας, αλλά και για να συνεχίσουμε ένα μεταρρυθμιστικό έργο που δυναμώνει την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα. Προς τα εκεί είναι η προσοχή μας και προς τα εκεί που θα πάμε», τόνισε.

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Οικονόμου επισήμανε: «Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι υπάρχει μια πλειοδοσία της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας. Είναι σαν να συναγωνίζεται ο ένας τον άλλον, με πρώτο τον Πρόεδρο Ερντογάν, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς έναντι της χώρας, με απειλές, με ανυπόστατους ισχυρισμούς και με ανιστόρητες αξιώσεις. Αυτό βλέπουμε να κλιμακώνεται. Αυτό το αντιμετωπίζουμε πολύ ρεαλιστικά και ουσιαστικά. Και όσο πιο ουσιαστικά το αντιμετωπίζουμε, τόσο περισσότερο εξοργίζεται η απέναντι πλευρά.

Αυτό που έγινε το τελευταίο διάστημα, πέραν των υπολοίπων χειρισμών της εξωτερικής πολιτικής που έχουν δυναμώσει τη χώρα, η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, τα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, οι επαφές με τους εταίρους μας με τους χάρτες που η Τουρκία προσπαθεί να θεμελιώσει τις αξιώσεις της, την έχει ενοχλήσει ακόμη περισσότερο. Για αυτό έχουν έρθει διαδοχικές καταδίκες, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις, πάρα πολύ καθαρές, από τις ΗΠΑ, από τη Γερμανία, από τη Γαλλία, την ΕΕ».

«Απέναντι σε αυτή τη συνέχιση της προκλητικότητας εμείς έναν δρόμο έχουμε. Πρώτα από όλα να κάνουμε ό,τι απαιτείται, έτσι ώστε να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία.

Το γνωρίζουν άπαντες αυτό, ας μη γελιόμαστε. Και αυτοί που φωνάζουν πολύ, το γνωρίζουν. Το δοκίμασαν κατά καιρούς στο παρελθόν. Γνωρίζουν ότι η χώρα έχει την ικανότητα -χωρίς να προκαλεί κανέναν- να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία», τόνισε.

Υπογράμμισε επίσης πως «όταν βλέπεις να επιμένουν οι απέναντι σε μια ρητορική, όταν βλέπεις ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα για ζητήματα που δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί όχι η Ελλάδα, αλλά και ο πολιτισμένος κόσμος, οφείλεις πάντοτε να είσαι σε εγρήγορση».