Το Power Pass έρχεται – Τι θα χρειαστεί να κάνουν οι καταναλωτές

0
3

«Με τους κωδικούς το Taxisnet στα χέρια» είναι οι καταναλωτές ρεύματος προκειμένου μετά του Αγίου Πνεύματος να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος που πραγματικά έχει εκτροχιάσει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, την επόμενη Τρίτη, 14 Ιουνίου, αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr για την επιδότηση ρεύματος (Power Pass) και την επιστροφή έως 600 ευρώ στους καταναλωτές.

Η επιδότηση για το ρεύμα αφορά την περίοδο κατανάλωσης από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022.

Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει:

-    Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Power Pass με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

-    Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, το μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.

-    Να διορθώσουν τυχόν λάθη η παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους

-    Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN)

-    Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι δεν θα εισάγουν τα στοιχεία για τις χρεώσεις με βάση την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος τα οποία θα διαβιβαστούν στη πλατφόρμα από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης είναι ο δικαιούχος να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 έως την 1η Μαΐου 2022, εφόσον υποχρεούται από τον νόμο και εάν υποχρεούται να υποβάλει για πρώτη φορά δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2021, να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση φορολογικού έτους 2021, πριν την υποβολή της αίτησης για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης.

Στην τελευταία περίπτωση, ο φορολογούμενος επιβεβαιώνει κατά την υποβολή της αίτησης ότι είναι υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης για πρώτη φορά το φορολογικό έτος 2021.