Κοντά σε χαμηλό 50 ετών η ανεργία στις ΗΠΑ-Διατηρήθηκε στο 3,6%

0
4

Η αμερικανική οικονομία συνέχισε να προσθέτει νέες θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, με ρυθμό μάλιστα που ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, διατηρώντας τον δείκτη ανεργίας κοντά σε χαμηλό 50 ετών και μετριάζοντας τις ανησυχίες ότι οι επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων θα πλήξουν και την απασχόληση.  

Ειδικότερα, τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι η οικονομία πρόσθεσε άλλες 372.000 θέσεις εργασίας τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 265.000 θέσεις σε δημοσκόπηση του Bloomberg.  

Ο δείκτης ανεργίας διατηρήθηκε στο 3,6%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις

Το υπουργείο αναθεώρησε παράλληλα τα στοιχεία του Μαΐου στις 384.000 θέσεις εργασίας.

Η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας έρχεται σε αντίθεση με την ευρύτερη εικόνα της οικονομίας η οποία δείχνει σημάδια επιβράδυνσης μετά τις επιθετικές αυξήσεις των αμερικανικών επιτοκίων και εν μέσω ενός πρωτοφανούς πληθωριστικού ράλι που έχει πλήξει τη ζήτηση. Η ισχυρή πορεία της αγοράς εργασίας φαίνεται πάντως να δίνει το πράσινο φως στην Federal Reserve για να συνεχίσει τις αυξήσεις των επιτοκίων της τους επόμενους μήνες προκειμένου να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.