Πράσινο φως από ΕΕ για την εξαγορά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από Reggeborgh

0
3

«Πράσινο φως» άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της ΕΕ, για την εξαγορά της ΕΛΛΑΚΤΩΡ από την ολλανδική Reggeborgh Invest B.V.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ΕΛΛΑΚΤΩΡ είναι όμιλος υποδομών που δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς των κατασκευών, των παραχωρήσεων, του περιβάλλοντος, των ΑΠΕ και της ανάπτυξης και των υπηρεσιών ακινήτων στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.

Η Reggeborgh είναι επενδυτικός όμιλος με χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει δραστηριότητες στους τομείς των κατασκευών, του βιομηχανικού εφοδιασμού και των υποδομών, της επεξεργασίας αποβλήτων και των ΑΠΕ, κυρίως στο Βέλγιο, στη Γερμανία και στις Κάτω Χώρες.

Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη εξαγορά δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού, δεδομένου ότι η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και η Reggeborgh δραστηριοποιούνται σε διαφορετικές γεωγραφικές αγορές.  

Να σημειωθεί ότι έπρεπε να δοθεί η έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού για την αύξηση του ποσοστού της Reggeborgh στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ που θα προκύψει από την δημόσια πρόταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.  

Ως εκ τούτου κρίθηκε ότι ακόμη και αν η Reggeborgh  αγοράσει το 100% του ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ, δεν παραβιάζεται ο ανταγωνισμός.