Πρωτόκολλο συνεργασίας με την Αρχή Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας υπέφραψε η ΑΑΔΕ

0
3

Στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας με την Αρχή Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας προχώρησε χθες η ΑΑΔΕ, ανοίγοντας νέο κεφάλαιο στη συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η άμεση ανταλλαγή πληροφοριών σε ευαίσθητα φορολογικά αντικείμενα εσόδων, αλλά και η καταπολέμηση της παραβατικότητας όσον αφορά στο τελωνειακό καθεστώς 42 (εισαγωγή- θέση εμπορευμάτων σε ελεύθερη κυκλοφορία και επαναποστολή σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ).

Επίσης, εγκαινιάζεται απευθείας γραμμή επικοινωνίας των δύο Αρχών, για συναλλαγές με υψηλό βαθμό προτεραιότητας, με σκοπό την άμεση αντίδραση των ελεγκτικών αρχών των δύο χωρών σε περιπτώσεις καταστρατήγησης.

Η εξειδίκευση της συνεργασίας ΑΑΔΕ- Αρχής Δημοσίων Εσόδων της Βουλγαρίας θα αποτελέσει αντικείμενο τεχνικής ομάδας εργασίας των δύο φορέων.

Παράλληλα, στο πεδίο της πρόληψης και καταστολής της καταστρατήγησης περί ΦΠΑ, η ΑΑΔΕ βρίσκεται σε συστηματική συνεργασία με τις βουλγαρικές φορολογικές αρχές, για την εντατικοποίηση της συνεργασίας σε εξειδικευμένα ελεγκτικά αντικείμενα.