Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

0
3

Οι ευρωπαϊκές μετοχές σημείωσαν σήμερα πτώση, με τις μεγάλες περιφερειακές αγορές να βρίσκονται στο κόκκινο, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για επιθετικές ενδείξεις από τους διαμορφωτές της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε πτώση κατά 0,2% στις 10:20 (ώρα Ελλάδας). Οι μετοχές των εταιρειών της χημικής βιομηχανίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας ηγήθηκαν της πτωτικής τάσης, ενώ οι εταιρείες ορυχείων σημείωσαν άνοδο κατά 0,4%.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια ακόμη κι αν είναι όλο και πιθανότερη μια ύφεση στη Γερμανία, καθώς ο πληθωρισμός θα παραμείνει υψηλός όλο το 2023, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γιόαχιμ Νάγκελ.

Η προσοχή εστιάζεται στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της ΕΚΤ που πρόκειται να δοθούν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα και αναμένεται ότι θα αφορούν μια επιθετική πολιτική, καθώς και στα στιγμιαία δεδομένα PMI που πρόκειται να ανακοινωθούν αύριο, Τρίτη.

Η Ρωσία θα σταματήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ευρώπη για τρεις ημέρες στο τέλος του μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η γιγάντια κρατική ενεργειακή εταιρεία Gazprom.