Επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα από τα ΗΑΕ ώς το τέλος του 2022

0
2

Σοβαρές ανακοινώσεις για επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» αναμένονται μέχρι το τέλος του 2022, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ), Δρ. Χάρης Λαμπρόπουλος, μιλώντας σήμερα στο 3ο Thessaloniki Helexpo Forum, σε πάνελ που συνδιοργάνωσαν το Ελληνο-Αραβικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Ανάπτυξης και η ΔΕΘ-Helexpo AE (σ.σ. πρόσφατα ανανεώθηκε η συνεργασία της ΕΑΤΕ με το κρατικό fund των Εμιράτων, Mubadala, και πλέον, το ποσό της κοινής επενδυτικής πρωτοβουλίας τους ανέρχεται στα 4 δισ. ευρώ).

Ο κ.Λαμπρόπουλος πρόσθεσε ότι η Τράπεζα δίνει μεγάλη έμφαση στην εξωστρέφεια: «υποστηρίζουμε και έχουμε υποδεχθεί μεγάλους επενδυτικούς οργανισμούς από το Άμπου Ντάμπι. Οι τομείς ενδιαφέροντος των επενδύσεων από τα ΗΑΕ προς την Ελλάδα είναι η ενέργεια, η αγροδιατροφή, ο τουρισμός, η καινοτομία και η τεχνολογία» διευκρίνισε.

Ενδιαφέρον για τη φέτα, αλλά και για τις υδατοκαλλιέργειες

Στο μεταξύ, ο διευθύνων σύμβουλος της εμιρατινής «Al Rawabi Dairy Co. LLC», καθηγητής Ahmed El Tigani, σημείωσε τις δυνατότητες συνεργασιών με ελληνικές επιχειρήσεις ακόμη και σε πεδία, όπως η παραγωγή φέτας.

Ο βιολόγος και σύμβουλος υδατοκαλλιέργειας Ανδρέας Ντατσόπουλος, τόνισε πως τα ΗΑΕ δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για αύξηση των υδατοκαλλιεργειών, κάτι που αποτελεί σημείο ενδιαφέροντος για ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.