Ιταλία: Πάνω από εννέα εκατομμύρια πολίτες σε οικονομική δυσκολία

0
3

Σύμφωνα με έρευνα του μεγαλύτερου ιταλικού συνδικάτου, Cgil, 9,2 εκατομμύρια πολίτες αντιμετωπίζουν ουσιαστικές δυσκολίες, είτε επειδή είναι άνεργοι, είτε επειδή η δουλειά τους δεν τους εγγυάται ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Το ίδρυμα ερευνών Τζουζέπε Ντι Βιτόριο, το οποίο ανήκει στο συνδικάτο Cgil, προχώρησε σε καταγραφή των ανέργων και όσων έχουν αποθαρρυνθεί και έχουν πάψει, πλέον, να ζητούν εργασία. Στην φάση αυτή πρόκειται για 4,3 εκατομμύρια πολίτες.

Παράλληλα, άλλα 4,9 εκατομμύρια πολιτών, εργάζονται μόνον για μικρά χρονικά διαστήματα ή αναγκάσθηκαν να δεχθούν απασχόληση ορισμένου χρόνου, με απολαβές που δεν καλύπτου τις ανάγκες τους. Οι δυσκολίες, σύμφωνα με το συνδικάτο Cgil και το ίδρυμα Ντι Βιτόριο, είναι εντονότερες για τους νέους μέχρι είκοσι τεσσάρων ετών και τις γυναίκες.

Η έλλειψη εργασίας και οι μη ικανοποιητικές συνθήκες, συνδέονται άμεσα με τις διάφορες ηλικιακές ομάδες: στην Ιταλία το 61,7% των νέων μέχρι 24 ετών, είναι άνεργο, έπαψε να ψάχνει δουλειά ή δεν είναι ικανοποιημένο από τις αποδοχές και την διάρκεια της εργασίας του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό μειώνεται στο 13,9% για τους πολίτες από 55 μέχρι 64ετών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ