Μεγάλη πτώση για το πετρέλαιο που αγγίζει πλέον τα 85 δολάρια το βαρέλι

0
3

Με ισχυρές απώλειες που ξεπερνούν και το 5% κινούνται οι τιμές του πετρελαίου εν μέσω γενικευμένου sell-off στις παγκόσμιες αγορές assets, καθώς οι επενδυτές δείχνουν να εκτιμούν ότι η ύφεση πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του Brent παραδόσεως Νοεμβρίου διαπραγματεύεται με απώλειες 4,3% και βρίσκεται στα 86,51 δολάρια το βαρέλι έχοντας χάσει εντός της ημέρας 3,95 δολάρια.

Ακόμα μεγαλύτερες είναι οι πιέσεις στο αμερικανικό αργό WTI που βλέπει την τιμή του να καταρρέει κάτω από τα 80 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Ιανουάριο, με το συμβόλαιο Νοεμβρίου να έχει υποχωρήσει στα 79,24 δολάρια το βαρέλι με απώλειες 5,07% ή 4,3 δολαρίων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι με τη σημερινή κίνηση τα δύο συμβόλαια υποχωρούν σε επίπεδο εβδομάδας άνω του 4,2% (Brent) και 5,6% (WTI) και οδεύουν για το τέταρτο διαδοχικό πτωτικό τους πενθήμερο.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές παγκοσμίως διολισθαίνουν σήμερα σε χαμηλό δύο ετών ενώ οι δείκτης δολαρίου έχει εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών, εντείνοντας περαιτέρω τις πιέσεις στο αργό.

Το ήδη αρνητικό επενδυτικό κλίμα του τελευταίου διαστήματος έχει επιδεινωθεί περισσότερο τις τελευταίες ημέρες, ειδικά μετά τη συνεδρίαση της Fed την Τετάρτη.