Σε διοικητική αναδιάρθρωση ο ESM

0
2

Απέσυραν την υποψηφιότητά τους για τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) οι δύο μοναδικοί υποψήφιοι, ο Λουξεμβούργιος Πιερ Γκραμένια και ο Πορτογάλος Χοάο Λεάο, όπως ανακοίνωσε σήμερα μέσω του Twitter ο Πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου.

«Οι συνάδελφοί μου από το Λουξεμβούργο και την Πορτογαλία με ενημέρωσαν για την απόφασή τους να αποσύρουν τους αντίστοιχους υποψηφίους τους για τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM.

Ο Πιερ Γκραμένια και ο Χοάο Λεάο ήταν και οι δύο εξαιρετικοί υποψήφιοι και τους ευχαριστώ για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία. Θα συνεχίσω τις προσπάθειες και τις διαβουλεύσεις μου για να παρουσιάσω έναν υποψήφιο για τον ρόλο του Διευθύνοντος Συμβούλου του ESM», αναφέρει στο Twitter ο Πρόεδρος του Eurogroup.

Σημειώνεται ότι η θητεία του απερχόμενου επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ λήγει τον Οκτώβρη. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM (οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης) απέτυχαν να επιλέξουν το νέο Διευθύνοντα Σύμβουλο του ESM σε δύο προηγούμενες συνεδριάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανία εμπόδιζε το διορισμό του πρώην υπουργού Οικονομικών της Πορτογαλίας, ενώ η Γαλλία και η Ιταλία εμπόδιζαν το διορισμό του πρώην υπουργού του Λουξεμβούργου.