Σε υψηλό 11 ετών τα αμερικανικά ομόλογα

0
4

Πάνω από το όριο του 3,50%, για πρώτη φορά από το 2011, εκτοξεύτηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων, καθώς η αμερικανική αγορά ετοιμάζεται για μια δύσκολη εβδομάδα που εκτιμάται πως θα «σφραγιστεί» από μια ακόμη πολύ μεγάλη άνοδο των αμερικανικών επιτοκίων από την Federal Reserve.

Στην αμερικανική αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς ανέβηκε έως και κατά 6,6 μονάδες βάσης, στο 3,516%, ξεπερνώντας το κρίσιμο ψυχολογικό όριο του 3,50% στο οποίο πάλευε να παραμείνει από τα μέσα Ιουνίου.

Όμως, η μεγαλύτερη αντίδραση έγινε καλύτερη ορατή στη διακύμανση του πιο ευάλωτου στις ρευστοποιήσεις 2ετούς ομολόγου, η απόδοση του οποίου ανέβηκε κατά 7,5 μονάδες βάσης στο 3,94%, ήτοι το υψηλότερο σημείο του από τον Οκτώβριο του 2007.

Συνεχίζεται το sell off και στις μετοχές

Η βαριά σκιά μιας ακόμη μεγάλης αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve, στη διήμερη συνεδρίαση της που ξεκινά αύριο, επιβαρύνει το κλίμα συνολικά στην αμερικανική αγορά. Τα futures από νωρίς έδειχναν πως το sell off στους χρηματιστηριακούς δείκτες θα συνεχιστεί με σήμερα, με ενδεικτικά τα futures του Dow να χάνουν 230 μονάδες.

Θυμίζουμε πως, την περασμένη εβδομάδα, ο Dow Jones υποχώρησε συνολικά κατά 4,70% και ο S&P 500 κατά 3,8%, αν και τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε ο τεχνολογικός Nasdaq Composite, ο οποίος με πτώση κατά 6,2%, είχε την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Ιούνιο.