American Airlines: «Απογείωση» κερδών στο τρίμηνο

0
3

Σε έντονη αναβάθμιση της πρόβλεψης για τα κέρδη της το επόμενο τρίμηνο προχώρησε η American Airlines, στον απόηχο της ισχυρής κερδοφορίας που παρουσίασε σε αυτό που ολοκληρώθηκε.

Συγκεκριμένα, η American Airlines ανακοίνωσε ότι ολοκλήρωσε το τρίτο τρίμηνο του έτους με κέρδη 0,69 δολάρια ανά μετοχή, την ώρα που η μεσοσταθμική εκτίμηση της αγοράς ανέμενε να παρουσιάσει 0,54 δολ. ανά μετοχή.

Σε αυτό το κλίμα, ο κολοσσός των αερομεταφορών των ΗΠΑ δήλωσε ότι αναμένει κέρδη τέταρτου τριμήνου από 0,50 έως 0,70 δολ. ανά μετοχή, με την τρέχουσα εκτίμηση να είναι στα μόλις 0,16 δολ. ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα της American Airlines στο τρίτο τρίμηνο ανήλθαν στα 13,5 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά το θηριώδες 50,1% από τα 8,96 δισ. στο ίδιο διάστημα πέρυσι, ενώ υπερέβησαν επίσης την πρόβλεψη για 13,3 δισ.

Για το τελευταίο τρίμηνο πάντως, η αμερικανική αεροπορική αναμένει μία ήπια κάμψη των εσόδων της στο εύρος των 12,5 με 12,8 δισ. δολαρίων.

Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των μεγεθών της, η American Airlines βλέπει τον τίτλο της να πραγματοποιεί άλμα 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές.