Αντιδρά η ΓΣΕΒΕΕ για το «καλάθι του νοικοκυριού»

0
3

«Η απόφαση της κυβέρνησης έρχεται με χρονοκαθυστέρηση. Ήδη οι τιμές των προϊόντων έχουν διπλασιαστεί στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Το βιώνει ο κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα όταν επισκέπτεται τα σούπερ μάρκετ. Και από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι παρόλη τη νομοθετική ομπρέλα που το περιβάλλει, επί της ουσίας δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα» δήλωσε ο κ. Καββαθάς, πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ.

Το καλάθι σπρώχνει τους πολίτες στα σούπερ μάρκετ

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, που δεν είχε λάβει μέρος στις συζητήσεις για τον σχεδιασμό του καλαθιού, τόνισε ότι οι αυξήσεις στο κόστος που έχουν οι χονδρέμποροι θα μετακινηθεί εν τέλει στους καταναλωτές.

«Υπάρχει και μία μετατόπιση κύκλου εργασιών προς τα σουπερμάρκετ, ξεχνώντας τα μικρά καταστήματα, παντοπωλεία, οπωροπωλεία, κρεοπωλεία, αρτοποιεία» είπε εκφράζοντας ότι με αυτή την πρωτοβουλία «οδηγούμε τους καταναλωτές εκεί που ελέγχεται το 85% του τζίρου της λιανικής και αφήνουμε να κλείνουν οι επιχειρήσεις η μία μετά την άλλη».

Σύμφωνα με τον κ. Καββαθά, «205 αρτοποιεία έκλεισαν και εμείς οδηγούμε τους καταναλωτές στα σούπερ μάρκετ για να πάρουν όχι ψωμί, αλλά κατεψυγμένη ζύμη ή τον διώχνουμε από το κρεοπωλείο και τον οδηγούμε στο σουπερμάρκετ για να πάρει τυποποιημένο προϊόν».