Διεθνές βραβείο για τα έξυπνα κτίρια σε ελληνική εταιρεία

0
3

Για ακόμα μια φορά η εταιρεία GDS πήρε το διεθνές βραβείο για τα έξυπνα κτίρια.

Ο κ. Νίκος Γκλιάτης, πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά στο zougla.gr: «Ίσως έχουν γίνει κοινότοιπα τα τόσα βραβεία, αλλά κάθε τέτοια κατάκτηση είναι ένας άθλος. Παρ' όλες τις συνεχείς διεθνείς διακρίσεις, δεν επαναπαυαόμαστε, δεν σταματάμε να εξελισσόμαστε. Έτσι, διατηρούμε την έδρα μας στη κορυφή. 

Πέραν του ότι τερματίσαμε μεταξύ των πέντε παγκόσμια, μεταξύ πολλών χιλιάδων υποψηφίων που κατέθεσαν εργασίες τους, έχει ιδιαίτερη αξία, ότι τελικά, η δική μας δουλειά, επικράτησε έναντι των σημαντικότατων συν-φιναλίστ, από  Αμερική, Ισραήλ, Κατάρ και Ιαπωνία. Μια τέτοια νίκη απέναντι σε τόσο άξιες εργασίες, δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία σε αυτό το βραβείο.

Το βραβείο απένημε ο πρόεδρος της KNX Βελγίου Franz Kammerl. Η περιγραφή που έκανε ο διεθνής οργανισμός KNX, πριν από την απονομή των βραβείων, είναι ιδιαίτερα επεξηγηματικός: "Το βραβείο αυτό, αφορά αυτούς που επί 32 χρόνια οδηγούν μπροστά αυτή τη τεχνολογία και αποδεικνύουν με τα επιτεύγματά τους, ότι ο ουρανός δεν αποτελεί το όριο".

Όμως έχει ιδιαίτερη αξία για εμένα, και αποτελεί και ξεχωριστή συναισθηματική στιγμή, η δήλωση του καθηγητή μου, Νικ. Κανελλόπουλου, που με τίμησε με τη παρουσία του στην απονομή, του καθηγητή που με καθοδήγησε ως υποψήφιο διδάκτορα του Πολυτεχνείου της Πάτρας πριν από 30 έτη, ότι υπήρξα ένας από τους καλύτερους φοιτητές του.»

Δείτε ένα απόσπασμα από την απονομή της 17/9/2022 η οποία λόγω περιορισμών COVID, δεν έγινε στο συνεδριακό κέντρο της Φρανκφούρτης ως συνήθως, αλλά διαδικτυακά και ανοικτή σε παγκόσμιο δίκτυο.