Νέο deal του Έλον Μασκ για την εξαγορά του Twitter

0
4

Το Twitter επιβεβαίωσε την πρόταση του Ελον Μασκ για εξαγορά της διάσημης πλατφόρμας βάσει της αρχικής του προσφοράς, η οποία ανέρχεται σε 44 δισ. δολάρια.

Όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εταιρείας, το Twitter έχει λάβει την επιστολή του Μασκ και σκοπεύει να κλείσει τη συμφωνία στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Η αρχική είδηση περί πρότασης εξαγοράς, που αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το Bloomberg, εκτόξευσε τις μετοχές του Twitter, αναγκάζοντας τις αρχές να αναστείλουν τη διαπραγμάτευση της μετοχής.

Η ανατροπή έρχεται λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δικαστικής διαμάχης των δύο πλευρών. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο Έλον Μασκ αποφάσισε να αλλάξει στάση αναφορικά με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, καθώς οι νομικοί του σύμβουλοι εκτιμούν ότι δεν έχει πολλές πιθανότητες να κερδίσει τη δίκη.

Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει τον Απρίλιο σε deal ύψους 44 δισ. δολαρίων, αλλά λίγες εβδομάδες αργότερα ο Mr Tesla απέσυρε την πρότασή του. Ο μεγιστάνας υποστήριξε ότι η εταιρεία αθέτησε τους όρους του συμβολαίου. Ισχυρίστηκε ότι το Twitter δεν παρουσίασε τα πραγματικά στοιχεία για τους ψεύτικους (spam) λογαριασμούς και δεν έδωσε στην ομάδα του τις πληροφορίες που ζήτησε. Ανέφερε, μάλιστα, ότι ο ισχυρισμός της πλατφόρμας, ότι κάτω από το 5% των λογαριασμών είναι ανακριβής. 

Το Twitter κατέθεσε μήνυση με στόχο να εξαναγκάσει τον Έλον Μασκ να τηρήσει τη δέσμευσή του για εξαγορά της πλατφόρμας, βάσει των όρων που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές. Ο δικηγόρος του Twitter, Ουίλιαμ Σάβιτ, είχε δηλώσει ότι ο αριθμός των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα δεν είχε καμία σχέση με τη συμφωνία εξαγοράς από τον Μασκ. Ισχυρίστηκε επίσης ότι ο επιχειρηματίας πρόβαλε αυτή τη δικαιολογία επειδή «αναζητούσε διέξοδο από μια συμφωνία που δεν είχε διέξοδο».

Οι δικηγόροι του Μασκ από την πλευρά τους κατηγόρησαν το Twitter ότι κωλυσιεργούσε και δεν έδινε τις πληροφορίες που ζητούσε ο επιχειρηματίας αναφορικά με το πώς υπολογίζει τον αριθμό των πλαστών λογαριασμών. «Όταν ο κ. Μασκ άρχισε να ρωτάει, οι απαντήσεις που πήρε ήταν ανησυχητικές», είχε τονίσει ο δικηγόρος Άντριου Ρόσμαν, υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστούν «μήνες» για να αναλυθούν τα δεδομένα και να απαντηθούν οι ερωτήσεις αυτές.

Ο Ρόσμαν είχε απορρίψει και τον υπαινιγμό ότι ο Μασκ προσπαθεί να βλάψει το Twitter, επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του έχει μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών στην εταιρεία, απ’ όλους τους διευθυντές του Twitter μαζί.

Με πληροφορίες από REUTERS, BLOOMBERG