Ολοκλήρωση της καταβολής των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους της Πεντέλης

0
2

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου η καταβολή αποζημιώσεων στους δικαιούχους πρώτης αρωγής έναντι στεγαστικής συνδρομής που επλήγησαν από την πυρκαγιά που έλαβε χώρα στις 19 Ιουλίου στην περιοχή της Πεντέλης.

Ο αρμόδιος υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστος Τριαντόπουλος, αναφέρει σε σχετική ανάρτηση πως έχουν πιστωθεί 1.237.299,41 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς 151 δικαιούχων.

Έπειτα από την έκδοση, μάλιστα, τροποποιητικής κοινής υπουργικής απόφασης (Β' 4859/14.09.2022), το μέτρο επεκτάθηκε και στους ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Ιουλίου στα Μέγαρα, τη Βρίσα Λέσβου και τα Κρέστενα Ηλείας. 

Επισημαίνεται ότι οι δικαιούχοι που έλαβαν ή θα λάβουν πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής, υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση και φάκελο για τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση του πληγέντος κτηρίου στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τους όρους και εντός των προθεσμιών της κοινής απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών περί οριοθέτησης της πληγείσας περιοχής και χορήγησης στεγαστικής συνδρομής.