Παρόν δηλώνουν οι βιομήχανοι τροφίμων και ποτών στο «καλάθι των 50»

0
2

Σε συνέχεια της σημερινής συνάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων με την ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ο ΣΕΒΤ σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι «στηρίζοντας την πρωτοβουλία του υπουργείου, θα ενημερώσει τα μέλη του για το ‘καλάθι του νοικοκυριού', το οποίο ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα ανανεώνεται και στο οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να συμμετέχουν εθελοντικά».

Για τη Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών η επισιτιστική ασφάλεια είναι αδιαπραγμάτευτη, σύμφωνα με τον ΣΕΒΤ. Για τον λόγο αυτό οι επιχειρήσεις στέκονται για μία ακόμη φορά στο πλευρό των καταναλωτών και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια προκειμένου να τους προσφέρουν αδιάκοπη πρόσβαση σε προσιτά και υψηλής ποιότητας προϊόντα διατροφής.

Όπως επισημαίνει ο ΣΕΒΤ, «οι εξελίξεις στην εγχώρια και την παγκόσμια αγορά ολόκληρο τον τελευταίο χρόνο (θέμα επάρκειας, κόστους πρώτων υλών & ενέργειας), που έχουν προκύψει από τις αλλεπάλληλες δυσμενείς συγκυρίες, έχουν καταλυτικό αντίκτυπο στη δραστηριότητα, στα οικονομικά αποτελέσματα και στη βιωσιμότητα του κλάδου τροφίμων και ποτών και μας προβληματίζουν έντονα.

Η μεταποίηση τροφίμων & ποτών είναι καθοριστικός κρίκος της διατροφικής αλυσίδας αξίας, με ύψιστη κοινωνική συνεισφορά. Η αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεών μας εξασφαλίζει την επάρκεια των προϊόντων διατροφής, τον ομαλό εφοδιασμό της αγοράς και ως εκ τούτου την υγεία των πολιτών».