Πετρέλαιο θέρμανσης: Οι προσφορές τόνωσαν τη ζήτηση

0
2

Οι προσφορές και οι εκπτώσεις των πετρελαϊκών εταιρειών σε συνδυασμό με την κρατική επιδότηση για το πετρέλαιο θέρμανσης «ζέσταναν» το ενδιαφέρον των καταναλωτών, παρά το γεγονός ότι η τελική τιμή παραμένει υψηλότερη από πέρυσι.

Η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης σύμφωνα με το παρατηρητήριο του υπουργείου Ανάπτυξης διαμορφώθηκε την Τρίτη (19/10) πανελλαδικά στο 1,414 ευρώ ανά λίτρο και στην Αττική 1,384 ευρώ.

Σύμφωνα με πηγές της αγοράς καυσίμων, η ζήτηση για πετρέλαιο θέρμανσης είναι ενεργή και «τα περισσότερα τηλέφωνα με τα οποία οι καταναλωτές που κάνουν οι καταναλωτές για να ζητήσουν πληροφορίες σχετικά με την τιμή καταλήγουν σε παραγγελία έστω και για μικρή ποσότητα. Πιθανώς πολλοί σπεύδουν να επωφεληθούν από τις προσφορές που έχουν ανακοινωθεί και έχουν ημερομηνία λήξεως για να προλάβουν ενδεχόμενες αυξήσεις τιμών το επόμενο διάστημα», προσθέτουν.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε επιδότηση της τιμής με μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης κατά 25 λεπτά το λίτρο μαζί με το ΦΠΑ. Επιπλέον από τις εταιρείες εμπορίας έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τα εξής προωθητικά προγράμματα:

  • Tα διυλιστήρια των ΕΛΠΕ προχώρησαν σε έκπτωση προς τις εταιρίες εμπορίας, που ανέρχεται σε 7,5 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ.
  • Η ΕΚΟ του ίδιου ομίλου (Hellenic Energy) προχωρά σε επιπλέον έκπτωση 5% έως τις 21 Νοεμβρίου.
  • H AVIN προσφέρει κέρδος 5% για αγορές με τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς για όλη την περίοδο θέρμανσης μέχρι και τον Απρίλιο, ενώ δίνεται η δυνατότητα για έως και 12 άτοκες δόσεις μέσω winbank.

   Παράλληλα, τα μέλη του προγράμματος επιβράβευσης AVIN Κερδίζω έχουν 0,5 πόντους ανά λίτρο πετρελαίου θέρμανσης, που αποφέρει δωροεπιταγές για εξαργύρωση στα πρατήρια της AVIN.

  • Η Shell δίνει τη δυνατότητα σε όσους καταναλωτές πραγματοποιήσουν παραγγελίες μέσω του 18330, του allSmart.gr και επιλεγμένων πρατηρίων Shell, να λάβουν έκπτωση 10Euro ανά 1.000 λίτρα (1 λεπτό ανά λίτρο) για αγορές άνω των 1.000 λίτρων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022. Παράλληλα, η εταιρεία προσφέρει διπλάσιους πόντους Smart (1 πόντος ανά λίτρο αντί για 0,5 πόντοι ανά λίτρο) για όλες τις αγορές πετρελαίου θέρμανσης έως τις 30 Απριλίου 2023.

Επιπλέον, οι καταναλωτές μπορούν να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους με όλες τις πιστωτικές κάρτες και να λάβουν έως 12 άτοκες δόσεις.

  • Η Ελίν για παραγγελίες από τα κεντρικά και για παραδόσεις τουλάχιστον 400 λίτρων εντός Αττικής παρέχει 12 άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα.