Σκυλακάκης: Η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης θα ανοίξει τέλη Νοεμβρίου

0
3

Στο τέλος Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης και στα τέλη Δεκεμβρίου θα γίνει η πρώτη μεγάλη πληρωμή. Αυτό ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, βάζοντας τέλος σε κάθε είδους σχετικά σενάρια. Τόνισε, μάλιστα, πως τα κριτήρια θα είναι ιδιαίτερα διευρυμένα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως εάν η τιμή του ρεύματος αποκλιμακωθεί θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος και θα υπάρξει παρέμβαση σε σχέση με τις τιμές στα υπόλοιπα αγαθά.

«Η κοινή ενεργειακή πολιτική της ΕΕ θα καθυστερήσει καθώς οι χώρες-μέλη έχουν διαφορετικά ενεργειακά συστήματα», εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης.

Επιπλέον, απέδωσε αδυναμία στην Ευρώπη να αντιδράσει, καθώς όπως είπε «τα συμφέροντα είναι διαφορετικά». Σε ότι αφορά το πλαφόν στην τιμή του φυσικού αερίου, πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά, ο κ. Σκυλακάκης είπε πως υπάρχει πιθανότητα να προχωρήσει.

Στη συνέχεια, ο  αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα είναι μια από τις χώρες που δεν θα μπουν σε ύφεση καθώς φέτος πέτυχε υψηλή ανάπτυξη, ενώ σημείωσε πως υπάρχει έκρηξη επενδύσεων.