Χατζηδάκης: Από τέλος Ιανουαρίου οι αυξήσεις στις συντάξεις

0
2

Από τα τέλη Γενάρη του νέου έτους θα αρχίσουν να δίνονται οι αυξήσεις στις συντάξεις, μαζί με τις συντάξεις του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι ο υπουργός τόνισε πως το ύψος της αύξησης των συντάξεων θα προσδιοριστεί από το ύψος της αύξησης του ΑΕΠ και της αύξησης του τιμαρίθμου, και αυτό θα αποτυπωθεί στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Εξήγησε ότι το άθροισμα αυτών των δύο μεγεθών θα διαιρεθεί δια δυο, και αυτό θα είναι το ύψος της αύξησης.

Όπως επισήμανε, αν υπάρξει απόκλιση είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, αυτό θα έχει αντανάκλαση στις «τσέπες» των συνταξιούχων μετά την οριστικοποίηση των στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ, το φθινόπωρο του 2023.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ακόμη ότι οι αυξήσεις θα αφορούν στο 95% των συνταξιούχων. «Θα δουν μια, δυο ή και τρεις αυξήσεις στις αποδοχές τους», είπε.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο επίδομα των 250 ευρώ, είπε πως θα καταβληθεί τις ημέρες των Χριστουγέννων όταν θα δοθούν και οι συντάξεις Ιανουάριου.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις δήλωσε ότι «έχουμε φτάσει στο τέλος της διαδρομής».

«Έχουν μηδενιστεί οι εκκρεμότητες μέχρι και το 2020 και έχουν μείνει 8.500 εκκρεμείς συντάξεις του 2021 και 17.000 του 2022», εξήγησε.