Bloomberg: Ο Ίλον Μασκ σχεδιάζει 3.700 απολύσεις εργαζομένων στο Twitter

0
2

Ο Ίλον Μασκ δείχνει αποφασισμένος να κάνει μαζική εκκαθάριση στο Twitter με δημοσίευμα του Bloomberg να ισχυρίζεται πως περίπου 3.700 εργαζόμενοι θα δουν άμεσα την πόρτα της εξόδου

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος όμως δεν φαίνεται πως θα αρκεστεί εκεί αλλά σκοπεύει να κάνει μαζική εκκαθάριση καθώς δημοσίευμα του Bloomberg υποστηρίζει ότι ο Eλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.700 θέσεις εργασίας στην Twitter Inc ή ουσιαστικά το μισό εργατικό δυναμικό της εταιρείας σε μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος. Τις σχετικές πληροφορίες μετέφεραν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο άτομα που έχουν γνώση του θέματος. Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter αναμένεται να ενημερώσει το προσωπικό που επηρεάζεται απ’ αυτή την απόφαση αύριο Παρασκευή (4/11).

Το Bloomberg ανέφερε επίσης ότι ο Μασκ σκοπεύει να αντιστρέψει την υπάρχουσα πολιτική της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης για εξ’ αποστάσεως εργασία και θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους να εργάζονται πλέον από το γραφείο, αν και θα μπορούσαν να γίνουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ίλον Μασκ, σε ένα tweet, είχε διαψεύσει παρόμοια αναφορά των New York Times που έλεγε ότι σχεδίαζε να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου προκειμένου να αποφύγει τις επιχορηγήσεις μετοχών που λήγουν εκείνη την ημέρα.