Διπλή διάκριση για την εταιρεία Βίκος στα Manufacturing Excellence

Η εταιρεία Βίκοςέλαβε δύο σημαντικές διακρίσεις στα Manufacturing Excellence Awards 2022, τα οποία τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων & του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανίων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Sofitel με τη συμμετοχή στελεχών κορυφαίων ελληνικών βιομηχανιών, μελών της Κριτικής Επιτροπής εκπροσώπων Συνδέσμων και δημοσιογράφων..

Το πρώτο βραβείο για τη Βίκος Α.Ε. ήταν αυτό του νικητή στην ενότητα "Αριστεία ανά Βιομηχανικό Κλάδο – Τρόφιμα & ποτά" στην οποία βραβεύονται βιομηχανικές μονάδες που έχουν ξεχωρίσει στον κλάδο τους για την αριστεία στις επιδόσεις, οργάνωση, εξοπλισμό & εργασιακό περιβάλλον.

Το δεύτερο βραβείο για τη Βίκος A.E ήταν το GOLD στην ενότητα «Εργασία, Ασφάλεια & Περιβάλλον» στην οποία βραβεύονται βιομηχανίες με εξαιρετικά προγράμματα εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας που επικεντρώνονται στην υποστήριξη κοινωνικών ομάδων με ενέργειες κοινωνικής ευαισθησίας ή/και στην προστασία του περιβάλλοντος με σχετικές δράσεις.

Η δράση που βραβεύθηκε ήταν το ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο και ανθρωποκεντρικό πρόγραμμα δράσεων, με τον τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας»,  το οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην προσφορά προς τον άνθρωπο,  το περιβάλλον την ανάδειξη του πολιτισμού και τον αθλητισμό.

Τα βραβεία παρέλαβαν ο Ηλίας Λυμπέρης, Brand Media Manager και η Ειρήνη Κωνσταντοπούλου, Corporate & MarketingTechnology Manager της εταιρείας Βίκος, οι οποίοι δήλωσαν σχετικά: «Οι διακρίσεις αυτές μας τιμούν ιδιαιτέρως, καθώς αποτελούν την καλύτερη επιβράβευση για όλη την ομάδα μας. Η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, με έμφαση στην διατήρηση της ποιότητας, την καινοτομία και την προστασία του περιβάλλοντος, βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας. Σκοπός της ΒΙΚΟΣ Α.Ε. είναι να στέκεται κοντά στον καταναλωτή και στην κοινωνία, με σεβασμό στις ανάγκες τους.

Για την Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΒΙΚΟΣ Α.Ε. είναι μία οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1990 και αποτελεί μία από τις πλέον γνωστές και καταξιωμένες εταιρείες στο χώρο των εμφιαλωμένων νερών. Πρόκειται για μία ελληνική εταιρεία, που ξεκίνησε την παραγωγική της δραστηριότητα με την εμφιάλωση, από την ομώνυμη πηγή, του Φυσικού Μεταλλικού Νερού «Βίκος», το οποίο διαθέτει από το 1992 στην Ελληνική αλλά και ξένη αγορά.

Η εταιρεία λειτουργεί τέσσερα υπερσύγχρονα εργοστάσια με καθετοποιημένη παραγωγή. Τρία εργοστάσια εμφιαλώνουν νερό και αναψυκτικά, ενώ το τέταρτο  εργοστάσιο, η PETCOM Plastics, παράγει πλαστικά προπλάσματα (preforms) και πώματα για τη συσκευασία νερού, αναψυκτικών και γάλακτος.

Στις εγκαταστάσεις της, που καλύπτουν 79.000m2, σε μια έκταση 260 στρεμμάτων, η εταιρεία αξιοποιεί 7 πηγές νερού και λειτουργεί 30 γραμμές παραγωγής. Επιπλέον, το 2014, μετά από δύο χρόνια εντατικής έρευνας και ανάπτυξης, η εταιρεία εισήλθε στην αγορά των αναψυκτικών με την κυκλοφορία 8 διαφορετικών γεύσεων, δημιουργώντας μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων, τα «Βίκος» Φυσικά Μεταλλικά Αναψυκτικά.

Το 2017 η εταιρεία εμπλούτισε την γκάμα των αναψυκτικών με 3 νέες γεύσεις, με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και γλυκαντικό από το φυτό στέβια, Βίκος Cola στέβια, Βίκος Πορτοκαλάδα στέβια και Βίκος Λεμονάδα στέβια.

Το 2021 η εταιρεία λανσάρει τη Βίκος Cola Zero Sugar! Η μόνη Cola Zero Sugar με Φυσικό Μεταλλικό Νερό και αποκλειστική συνταγή.Το 2022 εμπλουτίζεται η κατηγορία των mixers με το λανσάρισμα του Βίκος PinkGrapefruitSoda.

Τα αναψυκτικά «Βίκος» παραμένουν τα μόνα αναψυκτικά που παρασκευάζονται με φυσικό μεταλλικό νερό από την πηγή ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, χρησιμοποιώντας χυμό από ελληνικά φρούτα.