ΕΦΚΑ: «Παγώνουν» τα επιτόκια για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

0
3

Tροπολογία με την οποία θα προβλέπεται «πάγωμα» στα επιτόκια για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά Ταμεία όσων είναι ανασφάλιστοι αυτή την περίοδο πρόκειται να καταθέσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Εργασίας Πάνο Τσακλόγλου απορρίφθηκε η πρόταση για παραγραφή βεβαιωμένων χρεών, εξηγώντας πως αυτό θα οδηγούσε σε χαμηλότερες συντάξεις στο μέλλον, αλλά και σε φαλκίδευση του ανταγωνισμού. Αυτά, είπε ο υφυπουργός, τα υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ουδέποτε τήρησε.

Σχετικά με την πρόταση για ρυθμίσεις 120 δόσεων είπε πως «με βάση τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, όσο περισσότερες είναι οι δόσεις, τόσο μικρότερη είναι η συμμόρφωση την οποία έχουμε.

Και θα πρέπει να σταματήσουμε να καλλιεργούμε συνεχώς προσδοκίες στους οφειλέτες, ότι πάντα στην επόμενη φορά τους περιμένει μια ρύθμιση με περισσότερες δόσεις.

Δόθηκε η δυνατότητα για ρύθμιση 72 δόσεων των χρεών, που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας και εντάχθηκαν ελάχιστοι, ακριβώς γιατί στη δημόσια συζήτηση για τα ληξιπρόθεσμα μονίμως διεξάγεται γύρω από το ζήτημα της αναγκαιότητας για 100, 120 ή και περισσότερες ακόμα δόσεις».