Εβδομαδιαίο δρομολόγιο πλοίου εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ ΟΛΘ και λιμανιών της Βόρειας Ευρώπης

0
3

Την έναρξη εβδομαδιαίου δρομολογίου εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ Θεσσαλονίκης και λιμανιών στη Βόρεια Ευρώπη ανακοίνωσε η CMA-CGM.

Η νέα υπηρεσία «FEMEX» της CMA-CGM θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τα λιμάνια του Σαουθάμπτον (Μεγάλη Βρετανία), της Αμβέρσας (Βέλγιο) του Ρότερνταμ (Ολλανδία) και του Αμβούργου (Γερμανία) και όπως γνωστοποίησε η εταιρεία με ανακοίνωσή της η εκδήλωση έναρξης του δρομολογίου θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου. Ως προς την εξαγωγή από Θεσσαλονίκη, διευκρινίζεται ότι συνδέεται και με λιμάνια της Τουρκίας (Κωνσταντινούπολης, Γεμπζε, Γκεμλικ, Σμύρνης), καθώς και το λιμάνι της Ταγγέρης στο Μαρόκο.

Τα πλοία της CMA-CGM θα εξυπηρετούν εβδομαδιαία το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με τα παραπάνω λιμάνια, τα οποία συγκαταλέγονται στα μεγαλύτερα μεταξύ των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων (Containers) που προσεγγίζουν το λιμάνι.

Η CMA-CGM είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες μεταφοράς containers, κατέχοντας την τρίτη θέση παγκοσμίως με παρουσία σε 160 χώρες, 20 εκατομμύρια TEUs αλλά και διαχείριση σε 50 λιμάνια. Στην Ελλάδα η παρουσία της ξεκίνησε από το 2001 σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, όπου κατέχει ποσοστό συνδιαχειριστή στον Σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του ΟΛΘ. Η CMA-CGM Greece, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της, έχει σαφή προσανατολισμό κατά την τελευταία διετία στην αξιοποίηση του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και αναβάθμισή του σε κύρια πύλη για τα νότια Βαλκάνια.