Η ΑΒΑΞ πούλησε τα ποσοστά της στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου στην Ελλάκτωρ

0
3

Υπεγράφη σήμερα, 23 Νοεμβρίου, η συμφωνία για την απόκτηση μετοχών των εταιρειών Γέφυρα ΑΕ και Γέφυρα Λειτουργία ΑΕ, συνολικής αξίας 16,6 εκατ. ευρώ, μεταξύ της εταιρείας 'Ακτωρ Παραχωρήσεις του ομίλου Ελλάκτωρ και της 'Αβαξ ΑΕ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει τη μεταβίβαση των ποσοστών 5,69% της Γέφυρα ΑΕ και 6,35% της Γέφυρα Λειτουργία ΑΕ από την 'Αβαξ στην 'Ακτωρ Παραχωρήσεις, η συμμετοχή της οποίας ανέρχεται πλέον σε 27,71% και 29,48% αντίστοιχα.

«Η επένδυση αυτή που ενισχύει κατά 12,4% τη συμμετοχή της εταιρείας στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, πιστοποιεί την επιχειρησιακή στρατηγική ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου της 'Ακτωρ Παραχωρήσεις σε μεγάλα έργα της Περιφέρειας. Στόχος είναι η ουσιαστική συμβολή στην αναβάθμιση των οδικών αξόνων και υποδομών, η προώθηση και διασφάλιση της ποιότητας διασύνδεσης της χώρας και της ανάπτυξης του περιφερειακού ιστού καθώς και η βελτιστοποίηση της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών» σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ελλάκτωρ, Ε. Μπουλούτας δήλωσε σχετικά: «Στρατηγικός στόχος του ομίλου, αξιοποιώντας τη σημαντική εμπειρία και τεχνογνωσία του, είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση του χαρτοφυλακίου του σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, επενδύοντας σε έργα προστιθέμενης οικονομικής, κοινωνικής αλλά και περιβαλλοντικής αξίας δημιουργώντας παράλληλα συνέργειες με τους υπόλοιπους κλάδους του ομίλου.

Διαθέτοντας πλειοψηφική συμμετοχή στους αυτοκινητοδρόμους της Αττικής Οδού και του Μορέα αλλά και διατηρώντας σημαντικά ποσοστά στους αυτοκινητοδρόμους Ολυμπία Οδός και Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, η αύξηση συμμετοχής του στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου ενδυναμώνει το αποτύπωμα του κλάδου παραχωρήσεων του ομίλου στα μεγάλα έργα παραχώρησης της χώρας».