Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Εθνική Ασφαλιστική

0
2

Ο Ρόμπερτ Γκούτσι αναλαμβάνει την ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Ασφαλιστική αντικαθιστώντας τον Σταύρο Κωνσταντά. Με μακρόχρονη θητεία 25 ετών σε ηγετικές θέσεις πολυεθνικών ασφαλιστικών οργανισμών, ο κ. Γκούτσι τίθεται επικεφαλής της πρώτης ασφαλιστικής εταιρείας της Ελλάδας.

Μέχρι πρόσφατα ήταν πρόεδρος της Uniqa Insurance Group για την Τσεχία και τη Σλοβακία. Νωρίτερα κατείχε ανώτατους ρόλους στην AXA, συμπεριλαμβανομένων του διευθύνοντος συμβούλου για την Τσεχία και τη Σλοβακία και του COO για την Ιταλία, όπου ηγήθηκε του μετασχηματισμού των εταιριών και της περαιτέρω ανάπτυξής τους. Στο ξεκίνημα της καριέρας του εργάστηκε για την AIG και αργότερα για την Metlife.

Ο 'Αλεξ Φωτακίδης, Partner & Head of Greece, CVC Capital Partners, εκ μέρους του μετόχου δήλωσε ότι «καλωσορίζουμε τον Robert, ως Έλληνα του εξωτερικού, στην Ελλάδα και στην πρώτη ασφαλιστική εταιρεία της χώρας μας, ώστε με τη σημαντική διεθνή εμπειρία του, και μαζί με την ήδη ενισχυμένη διοικητική ομάδα, να καταστήσει την Εθνική εταιρεία-πρότυπο, να υλοποιήσει τον επενδυτικό σχεδιασμό της, τις καινοτόμες δράσεις και τις στρατηγικές επιδιώξεις της», ενώ συμπλήρωσε «ευχαριστούμε τον Σταύρο για την πολυετή συνεισφορά του στην Εθνική και ιδιαίτερα για την άριστη συνεργασία κατά τη μετοχική μετάβαση και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις μελλοντικές επιδιώξεις του».

Σημειώνεται ότι, η θητεία του κ. Σταύρου Κωνσταντά ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2022 και ο νέος διευθύνων σύμβουλος, αναλαμβάνει στην 1η Ιανουαρίου 2023.