Σκρέκας: «Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι η λύση»

0
3

Κατά τη διάρκεια της ενδιαφέρουσας συζήτησης με τον Πρόεδρο του GFCC Charles O. Holliday, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επισήμανε πως προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι η διασφάλιση προσιτών τιμών ενέργειας για τους καταναλωτές και η επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης για τη μόνιμη μείωση του ενεργειακού κόστους και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Global Innovation Summit το οποίο διοργανώνεται φέτος στην χώρα μας από τον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Συμβουλίων Ανταγωνιστικότητας (GFCC), σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας (CompeteGr).

Ο κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση – εδώ και πάνω από ένα χρόνο – για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, απέναντι στην πρωτοφανή ενεργειακή κρίση. Παράλληλα, περιέγραψε στον κ. Holliday τον τρόπο που λειτουργεί ο καινοτόμος μηχανισμός ανάκτησης των υπερεσόδων από τους ηλεκτροπαραγωγούς.

Όπως τόνισε, πρόκειται για έναν μηχανισμό που χρηματοδοτεί απευθείας τις επιδοτήσεις των καταναλωτών ενώ πλέον αποτελεί και επίσημο Ευρωπαϊκό Κανονισμό. Ο κ. Holliday τον συνεχάρη για αυτές τις αποτελεσματικές ενέργειες.

Επίσης, ο κ. Σκρέκας επισήμανε την αλματώδη πρόοδο της Ελλάδας τα τελευταία τρία χρόνια στον ρυθμό εγκατάστασης νέων έργων ΑΠΕ και αναφέρθηκε στο οργανωμένο σχέδιο της Κυβέρνησης για την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα.

Κλείνοντας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε: «Η Ελλάδα αναδεικνύεται σε πυλώνα ενεργειακής ασφάλειας και πράσινης μετάβασης. Είναι ξεκάθαρο πως η μοναδική και μόνιμη λύση για την αντιμετώπιση τέτοιων κρίσεων, είναι οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».

Εκτός της Αθήνας στις 17 και 18 Νοεμβρίου το συνέδριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα που επελέγει ως πόλη πρότυπο καινοτομίας.