Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση δεσμεύεται να συνεχίσει να μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές

«Η κυβέρνηση δεσμεύεται να συνεχίσει να μειώνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και την επόμενη τετραετία, να ενισχύει το επιχειρείν με φορολογικά κίνητρα προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης και να συμβάλει να αξιοποιηθούν οι ευρωπαϊκοί πόροι για μια υψηλή και διατηρήσιμη οικονομική μεγέθυνση της οικονομίας. Κι αυτά είναι δείγματα της αξιοπιστίας της».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στην εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, για την απονομή των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης Παπαθανάσης υπογράμμισε ότι η μεταρρυθμιστική πορεία της κυβέρνησης δεν θα σταματήσει και πρόσθεσε ότι ήδη η χώρα, έχει επιτύχει το στόχο της να καταστεί επενδυτικός προορισμός ενώ και οι εξαγωγές αυξάνονται και το κύρος και η αξιοπιστία της ενισχύονται συνεχώς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανέφερε στον χαιρετισμό του ότι η εταιρική κοινωνική ευθύνη βρίσκεται στο επίκεντρο των νέων συνθηκών που βιώνουμε ως κοινωνία ενώ τόνισε ότι σε αυτούς τους καιρούς που συρρικνώνονται τα εισοδήματα χρειάζεται δικαιότερη διανομή του ποιοτικού πλούτο που δημιουργείται για να στηρίζεται η ζήτηση.

Ο ίδιος σημείωσε ότι έχει κουραστεί η κοινωνία από πελατειακά δίκτυα, απευθείας αναθέσεις και προνομιακές προσβάσεις στη χρηματοδότηση που,τελικά, εμποδίζουν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις να αναπτύξουν τις δυνατότητες τους. Πρόσθεσε ότι η βιώσιμη επιχειρηματικότητα συνδέεται με την ενεργειακή ασφάλεια και με ισότιμη πρόσβαση στα δίκτυα ηλεκτρισμού ενώ για την προστασία της πρώτης κατοικιας ανέφερε ότι πρέπει να δοθεί «δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας».

Με στόχο μια ανθεκτική οικονομία, όπως είπε, δεν πρέπει το Ταμείο Ανάκαμψης να αποτελέσει μια ακόμη χαμένη ευκαιρία.

Με τις τιμές των υγρών καυσίμων και της ενέργειας να κινούνται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα και το χαμηλότερο ΑΕΠ στην Ευρώπη των 27 δεν είναι εύκολο να μιλήσουμε για ανάπτυξη, ανέφερε από την πλευρά του δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης σημειώνοντας ότι «πρέπει να απαντηθεί ποιους αφορά η ανάπτυξη. Για να μην διευρυνθούν οι ανισότητες μέσα στην κοινωνία».

Επιπλέον τόνισε ότι η μικρομεσαία επιχείρηση είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης κρατάει ενεργή την κοινωνική συνοχή και τις τοπικές οικονομίες και είναι αναγκαία συνθήκη η στήριξη της για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας.