Αμετάβλητα τα επιτόκια των δανείων – Αύξηση στα επιτόκια καταθέσεων

0
2

Σταθερά τα επιτόκια των δανείων αποφάσισε να κρατήσει η Τράπεζα Χανίων, παρά την αύξηση του επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Την ίδια ώρα αποφασίστηκε νέα αύξηση των επιτοκίων των προθεσμιακών καταθέσεων ετήσιας διάρκειας. 

Πιο συγκεκριμένα, η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων διατηρεί αμετάβλητο το Βασικό Επιτόκιο Χορηγήσεων της (Β.Ε.Χ) παρά την αναπροσαρμογή του επιτοκίου προσφοράς για τις πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από 2,00% σε 2,5% από 21/12/2022. 

Περαιτέρω, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των αποδόσεων των προθεσμιακών καταθέσεων η Τράπεζα από 22/12/2022 προχωρά στην αύξηση των επιτοκίων των προϊόντων προθεσμιακών καταθέσεων ετήσιας διάρκειας. Ενδεικτικά, για τις απλές προθεσμιακές καταθέσεις διάρκειας ενός έτους το επιτόκιο κλιμακώνεται ανάλογα με το ποσό φτάνοντας έως το 1,10% για ποσά άνω των 500.000 ευρώ. Για ποσά μεγαλύτερα του €1εκ. το επιτόκιο είναι διαπραγματεύσιμο.

Οι  ανωτέρω αποφάσεις της Τράπεζας να απορροφήσει το κόστος που προέκυψε από την αύξηση του επιτοκίου της ΕΚT και παράλληλα να αυξήσει τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων έτους, ευθυγραμμίζονται πλήρως με το ρόλο της ως ενεργό μέλος της κοινωνίας που διαχρονικά στέκεται στο πλευρό των δανειοληπτών και των καταθετών.

Επιπλέον, η Τράπεζα Χανίων διατηρεί πάντα ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική χρεώσεων και προμηθειών (εξοφλήσεις λογαριασμών, συναλλαγές μέσω e-banking και mobile banking κ.α.). 

Με αίσθημα ευθύνης και κάθε φορά που οι συνθήκες το απαιτούν, η Τράπεζα λαμβάνει καίριες στρατηγικές αποφάσεις και προσφέρει λύσεις που διευκολύνουν σημαντικά την καθημερινότητα των πελατών της. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα επιτόκια καταθέσεων και χορηγήσεων είναι διαθέσιμες στα Καταστήματα της Τράπεζας ή στην ιστοσελίδα .