Δίμηνη παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας ανακοίνωσε ο Χρ. Σταϊκούρας

0
4

Δίμηνη παράταση μέχρι τα τέλη Φεβρουάριου του 2023, θα δοθεί για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, όπως  ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Δεν ακολουθούμε επιδοματική πολιτική, μειώνουμε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές», είπε ο υπουργός Οικονομικών στην πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ επισημάινοντας παράλληλα ότι: «Σήμερα έχουμε 3 δισ. λιγότερους φόρους και εισφορές από το 2018. Βοηθάμε τα χαμηλότερα εισοδήματα και τη μεσαία τάξη».

Παράλληλα αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022, θα κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη για το Food Pass, το επίδομα για αγορές τροφίμων από τα σούπερ μάρκετ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού το Σάββατο. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου, η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους πρόκειται να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου στο gov.gr, ενώ οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν στο τέλος του ίδιου μήνα.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα, στα πρότυπα του Fuel Pass, θα καλύπτει αγορές στο λιανικό εμπόριο τροφίμων σε σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, αρτοποιεία, καταστήματα τροφίμων, γαλακτοπωλεία, αλλά και λαϊκές αγορές.

 «Δεν είναι μόνο για τρόφιμα αλλά για όλα τα προϊόντα που πωλούνται σε αυτούς τους χώρους», διευκρίνισε ο κ. Σταϊκούρας, αναφέροντας στη συνέχεια ότι το ποσό θα πιστώνεται στην κάρτα κάθε μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας, και αν δεν χρησιμοποιηθεί θα μετακυλείται στον επόμενο μήνα. Για κατάθεση του ποσού στην τράπεζα, οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν το 80% του ποσού σε δύο τριμηνιαίες δόσεις.