Μicrosoft: Aποκτά το 4% του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου

0
3

Δεκαετή συνεργασία με τον όμιλο του Χρηματιστήριου του Λονδίνου  και την απόκτηση του 4% αξίας 2 δισ. δολαρίων της διαχειρίστριας εταιρείας (LSEG)  ανακοίνωσε ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Microsoft.

Η συνεργασία αφορά δεδομένα και αναλύσεις επόμενης γενιάς, καθώς και προϊόντα υπολογιστικού νέφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του LSEG. Περιλαμβάνει μια νέα υποδομή δεδομένων για το χρηματιστήριο του Λονδίνου και λύσεις ανάλυσης και μοντελοποίησης με το Microsoft Azure, AI και Microsoft Teams.

Οι μετοχές της LSEG σημείωσαν άνοδο 4% στις ευρωπαϊκές αγορές.  Η Microsoft θα αγοράσει περίπου 4% των μετοχών της βρετανικής εταιρείας από την κοινοπραξία Blackstone/Thomson Reuters.

«Αυτή η στρατηγική συνεργασία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της LSEG προς την κατεύθυνση να γίνει η κορυφαία επιχείρηση υποδομών και δεδομένων για τις χρηματοπιστωτικές αγορές παγκοσμίως και θα μεταμορφώσει την εμπειρία για τους πελάτες μας», ανέφερε στην ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος της LSEG, David Schwimmer

Με τη συμφωνία θα χρησιμοποιηθούν διάφορα προϊόντα της Microsoft σε διάφορα τμήματα της επιχείρησης της LSEG. Η Microsoft θα μεταφέρει την πλατφόρμα δεδομένων του χρηματιστηρίου και άλλες βασικές τεχνολογικές υποδομές στο cloud της που βασίζεται στο Azure, το μεγάλο προϊόν δημόσιου cloud του αμερικανικού κολοσσού.

Η LSEG έχει συνάψει συμβατική συμφωνία κατά τη διάρκεια της δεκαετούς περιόδου να δαπανήσει τουλάχιστον 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα που σχετίζονται με το cloud με τη Microsoft.
Το χρηματιστήριο δήλωσε ότι αυτό είναι «συνεπές με τα υφιστάμενα μακροπρόθεσμα σχέδια δαπανών.»

Η Microsoft και η LSEG θα συνεργαστούν επίσης στην ανάπτυξη νέων εργαλείων επαγγελματικής συνεργασίας.

Η LSEG έχει αναπτύξει ένα προϊόν με την ονομασία Workspace, μια πλατφόρμα δεδομένων και ανάλυσης. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την προώθηση αυτού του προϊόντος και την ενσωμάτωσή του με το Microsoft Teams, την εφαρμογή μηνυμάτων της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο Scott Guthrie, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft για το Cloud and AI Group, θα διοριστεί ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου της LSEG.

Ο Satya Nadella, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, δήλωσε:

«Η Microsoft θα είναι μια εταιρεία που θα έχει την ευθύνη για την ανάπτυξη της εταιρείας: «Οι εξελίξεις στο cloud και την AI θα μετασχηματίσουν ριζικά τον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πραγματοποιούν έρευνα, αλληλεπιδρούν και συναλλάσσονται σε όλες τις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων και προσαρμόζονται στις μεταβαλλόμενες συνθήκες της αγοράς».