Οικογένεια Νίκα: Σε πλειστηριασμό κατοικία στη Στησιχόρου και πανάκριβοι πίνακες

0
4

Η «ώρα των πλειστηριασμών» για τα προσωπικά περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Νίκα σημαίνει για μία ακόμη φορά στις αρχές Ιανουαρίου 2023 καθώς το διαμέρισμα στα Παλαιά Ανάκτορα και η πινακοθήκη της οικογένειας του Παναγιώτη Νίκα είναι τα επόμενα περιουσιακά στοιχεία του αλλαντοβιομήχανου που βγαίνουν στο σφυρί.

Στις 11 Ιανουαρίου βγαίνει στο σφυρί κατοικία επί της οδού Στησιχόρου, με τιμή εκκίνησης 1,9 εκατ. ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και οφειλέτες η χήρα του Παναγιώτη Νίκα, Μαρία, ο γιος του εκλιπόντα επιχειρηματία, Γιώργος.
Το ακίνητο έχει χτιστεί σε οικόπεδο 1.065 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται ανατολικά του Βασιλικού Κήπου των Παλαιών Ανακτόρων.

Σύμφωνα με τον τίτλο ιδιοκτησίας, πρόκειται για διαμέρισμα του τρίτου ορόφου, που αποτελείται από χωλ, living room, σαλόνι, τραπεζαρία, οφφίς, κουζίνα, δωμάτιο υπηρεσίας, μπάνιο υπηρεσίας, διάδρομο, WC ξένων, διάδρομο υπνοδωματίων, δύο υπνοδωμάτια, δύο λουτρά, εξώστη προς Ιερό Ναό Ταξιαρχών και βεράντα προς την οδό Στησιχόρου.
Το ποσό για το οποίο επιβλήθηκε η κατάσχεση είναι 150.000 ευρώ, που είναι μέρος της συνολικής απαίτησης.

Στις 11 Ιανουαρίου βγαίνουν σε πλειστηριασμό περίπου 325 πίνακες, γνωστών και ανωνύμων καλλιτεχνών, με συνολική τιμή εκκίνησης 144.970 ευρώ κι επισπεδουσα την PQH.

Οφειλέτες είναι ο Γιώργος Νίκας, ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¾ του αλλαντοβιομήχανου και η Μαρία Νίκα, χήρα του εκλιπόντος ως εξ αδιαθέτου κληρονόμου σε ποσοστό ¼ του ίδιου, όπως έχουν αποδεχθεί την κληρονομιά με το ευεργέτημα της απογραφής.

Οι πίνακες κατασχέθηκαν έναντι οφειλής 674.000 ευρώ προς το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ενώ το ακριβότερο κομμάτι είναι πίνακας του Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, «Ακροπόλη», λάδι σε καμβά, διαστάσεων, 64*90, που εκποιείται έναντι 30.000 ευρώ.

Επισπεύδουσα είναι η PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, ως αντιπρόσωπος του υπό ειδική εκκαθάριση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και η κατάσχεση έγινε για απαίτηση που ανέρχεται στο ποσό των 674.759,84 ευρώ εντόκως από 30-11-2013.