Έμμεση κυβερνητική προαναγγελία για ενδεχόμενη καταβολή έκτακτου δώρου του Πάσχα

0
3

Ενόψει των εκλογών o υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας προανήγγειλε εμμέσως, σήμερα (23/1) σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους, την ενδεχόμενη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης για το Πάσχα

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομικών κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα εφημερίδων περί νέας οικονομικής παροχής εν όψει Πάσχα, ανέφερε ότι «αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία».

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Ο υπουργός υποστήριξε ότι το 2022 η οικονομία πήγε καλύτερα και σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού και την πορεία της ελληνικής οικονομίας πιθανόν να δοθεί η δυνατότητα στη Κυβέρνηση να βοηθήσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αν και δεν υπάρχουν ανεξάντλητοι πόροι για βοήθεια.

Επίσης ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη.