Νέο μισθολόγιο για τους δημόσιους υπαλλήλους από το 2024

0
3

Τη δημιουργία ενός νέου ενιαίου μισθολογίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου, με θέμα «Οικονομία, Ανάπτυξη, Αγορά Εργασίας».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ σημείωσε ότι τον Φεβρουάριο θα υπάρχει μια καλύτερη εικόνα για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Όπως διευκρίνισε, όταν επιτυγχάνονται οι στόχοι, είναι εφικτή η λήψη μέτρων.

Αναφερόμενος σε αυξήσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, είπε ότι μπορούν να κάνουν και άλλα πράγματα οι επιχειρήσεις, προσφέροντας και άλλες παροχές.

 

Ως προς τον δημόσιο τομέα, είπε ότι θα έχουμε νέο μισθολόγιο δημόσιων υπαλλήλων το 2024.

Ο πρωθυπουργός τόνισε εξάλλου ότι βρισκόμαστε στην αρχή μιας διαδικασίας αναστροφής του brain drain. Στάθηκε, δε, στην ανάγκη μιας ευρωπαϊκής απάντησης προκειμένου να προστατευθεί η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν σχετικά λιγότερα δάνεια σε σύγκριση με ευρωπαϊκές.

«Εάν κάποιος έχει τη μαγική φόρμουλα για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, ας μου την πει» τόνισε, ενώ επεσήμανε ότι «δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα».