Στο σφυρί και πάλι η κατοικία Σαραντόπουλου στη Φιλοθέη

0
3

Στη λίστα των πλειστηριασμών της 27ης Ιανουαρίου βρίσκεται η διώροφη κατοικία, συνολικής επιφανείας 667 τ.μ., της οικογένειας του κατασκευαστή και πρώην εκδότη (εφημερίδα Απογευματινή), Κώστα Σαραντόπουλου, στη Φιλοθέη.

Καθόσον ο ορισθείς στις 16-11-2022 ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ματαιώθηκε ελλείψει πλειοδοτών, το σφυρί θα χτυπήσει ξανά για το ακίνητο πρώην ιδιοκτησίας της Καικίλια, συζύγου του Κωνσταντίνου Σαραντόπουλου, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο 550 τ.μ. στην Καλογρέζα (στο συνοικισμό υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας), ενώ επισπεύδουσα της διαδικασίας είναι η doValue.

Η κατοικία, η οποία έχει ανεγερθεί με οικοδομική άδεια του 1969 και εκτιμάται ότι η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1971, αποτελείται το υπόγειο επιφάνειας 133,24 τ.μ., που έχει μετατραπεί από βοηθητικό σε χώρο κυρίας χρήσης – κατοικία, ισόγειο επιφάνειας 182,05 τ.μ., πρώτο όροφο 176 τ.μ. και δεύτερο όροφο 176 τ.μ..

Σύμφωνα με την επανεκτίμηση του ακινήτου, υπάρχει υπέρβαση δόμησης στην ανωδομή περί 54 τ.μ., ενώ στο πίσω μέρος της κατοικίας υπάρχει πισίνα, η οποία όμως δεν ευρίσκεται εντός του άνω οικοπέδου αλλά σε όμορη ιδιοκτησία του ίδιου ιδιοκτήτη και ειδικότερα  εντός των γραφείων της εταιρείας, που διατηρεί η οικογένεια Σαραντόπουλου.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 1,51 εκατ. ευρώ. Η οφειλή για την οποία έγινε η αναγκαστική κατάσχεση του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 300.000 ευρώ.