Η Lavipharm ενισχύει περαιτέρω τη φαρέτρα της στη θεραπευτική κατηγορία της Ουρολογίας

0
1

Η Lavipharm συνεχίζει να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στην ελληνική αγορά με την προσθήκη ενός ακόμα φαρμακευτικού σκευάσματος στη θεραπευτική κατηγορία της Ουρολογίας. Πρόκειται για φάρμακο σταθερού συνδυασμού δουταστερίδης και ταμσουλοσίνης στη θεραπεία της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη. Η επένδυση της Lavipharm ενισχύει περαιτέρω την υψηλή εξειδίκευση που διαθέτει στην εν λόγω κατηγορία.  

Πιο συγκεκριμένα, το φαρμακευτικό προϊόν ενδείκνυται για τη θεραπεία μέτριων έως σοβαρών συμπτωμάτων καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (K.Υ.Π.), συμβάλλοντας στη μείωση του κινδύνου οξείας επίσχεσης ούρων και της πιθανότητας χειρουργικής επέμβασης. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία (American Urological Association), η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη είναι μία ιστολογική διάγνωση που αναφέρεται στη διόγκωση-πολλαπλασιασμό των κυττάρων του λείου μυϊκού ιστού και των επιθηλιακών κυττάρων του προστάτη και αφορά σε περισσότερο από το 60% των ανδρών ηλικίας άνω των 60 ετών.

H K.Υ.Π. μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα, όπως συχνουρία, νυκτουρία, επιτακτική ούρηση αλλά και δυσκολίες κατά την έναρξη της ούρησης, διακεκομμένη ούρηση, αίσθημα ατελούς κένωσης της κύστης, κ.ά. Αποτέλεσμα αυτών των συμπτωμάτων είναι, μεταξύ άλλων, να επηρεάζεται αρνητικά τόσο η ποιότητα ζωής, λόγω κακής ποιότητας ύπνου, όσο και οι ημερήσιες δραστηριότητες του ασθενούς.

Ο κ. Αριστείδης Πολυβός, Head of Marketing Rx & Oncology της Lavipharm Hellas, δήλωσε σχετικά: «Η κυκλοφορία του Prostatyl επεκτείνει τις θεραπευτικές επιλογές των επαγγελματιών υγείας για τη διατήρηση της υγείας του προστάτη με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπου. Η επένδυση στο Prostatyl εντάσσεται στο στρατηγικό πλάνο της Lavipharm για τη συνεχή διεύρυνση της φαρέτρας προϊόντων της».

Mε το προϊόν αυτό, το χαρτοφυλάκιο της Lavipharm περιλαμβάνει πλέον στη θεραπευτική κατηγορία της Ουρολογίας 6 φαρμακευτικές επιλογές, οι οποίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα παθήσεων λειτουργώντας είτε μεμονωμένα είτε συμπληρωματικά.

Με πορεία εδώ κι έναν αιώνα, η Lavipharm δραστηριοποιείται στον χώρο του φαρμάκου από το 1911, έχοντας πάντα ως στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των ιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες των ασθενών.