Mytilineos: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Watt+Volt

0
3

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Watt+Volt ανακοίνωσε η Mytilineos. Βάσει της ανακοίνωσης η συμφωνία επιτεύχθη στις 6 Φεβρουαρίου 2023.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι ο κ. Αναστάσιος Παπαναγιώτου αναλαμβάνει τη θέση του executive director της δραστηριότητας M Energy Customer Solutions του κλάδου ενέργειας της MYTILINEOS.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Η MYTILINEOS Energy & Metals  ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς του συνόλου των μετοχών της εταιρείας WATT+VOLT – “Watt and Volt Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας” στις 06.02.2023.

Ο κ. Αναστάσιος Παπαναγιώτου αναλαμβάνει τη θέση του Executive Director της δραστηριότητας M Energy Customer Solutions του Κλάδου Ενέργειας της MYTILINEOS».

Το συνολικό τίμημα για τη συναλλαγή ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και 16 εκατ. ευρώ σε μετοχές της Mytilineos. Οι εν λόγω μετοχές θα προέλθουν εκ των ιδίων μετοχών της Mytilineos και θα διατεθούν με τιμή 17 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, το ενιαίο μερίδιο αγοράς πλέον αγγίζει το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και σχεδόν 100 καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά η παρουσία στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια.

Το στελεχιακό δυναμικό της Watt+Volt, υπό τον CEO, Τάσο Παπαναγιώτου, θα ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της Mytilineos.