Πολύωρο ραντεβού Α. Τσίπρα με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα

0
3

Σε πολύ καλό κλίμα, έγινε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του κόμματος με τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας.
Η συνάντηση κράτησε περίπου 3 ώρες, ενδεικτικό του καλού κλίματος, αλλά και των θεμάτων που συζητήθηκαν και αναλύθηκαν εκτενώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε κυρίως το θέμα του ιδιωτικού χρέους και ζητήματα που αφορούν στους πλειστηριασμούς, τα κόκκινα δάνεια, την απόφαση του Αρείου Πάγου για τους servicers καθώς και το πώς θα μπορούσε να προστατευτεί η πρώτη κατοικία των δανειοληπτών και τον εποπτικό ρόλο της ΤτΕ

Βεβαίως συζήτησαν και θέματα που αφορούν την οικονομία γενικότερα. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι διευθυντές της Τράπεζας της Ελλάδας βρίσκονταν στη συνάντηση και ο καθένας ενημέρωνε την αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση έκανε on camera και μια μικρή δήλωση λέγοντας «υπάρχει ανταλλαγή απόψεων, γόνιμη ανταλλαγή απόψεων, κι αυτό είναι το πρώτο βήμα».

Μια δήλωση που επισφράγισε το πολύ καλό κλίμα, που βεβαίως δεν είχε καμιά σχέση με τον σχεδόν δεκαετή, ανηλεή πόλεμο που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρώην υπουργό Οικονομικών το 2012 και μετέπειτα διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Αλ. Τσίπρα συνόδευε η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Χουλιαράκης, πρ. Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Μιχάλης Καλογήρου, Διευθυντής γραφείου Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ενδιαφέρον ότι ο κ. Χουλιαράκης ήταν με διπλή ιδιότητα, αυτή του συμβούλου στην ΤτΕ και του συμβούλου του κ. Τσίπρα. Στην αρχή μάλιστα της συζήτησης με μια καλή δόση χιούμορ και ο κ. Τσίπρας και ο κ. Στουρνάρας προέτρεψαν τον κ. Χουλιαράκη να… καθίσει στη μέση.
Υπενθυμίζεται ότι οι κ. Στουρνάρας και Τσίπρας είχαν να συναντηθούν σχεδόν 7 χρόνια, από το 2016 ενώ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπήρξαν πολλές και έντονες συγκρούσεις.