Πωλ Κρουγκμαν: «Δημιούργησαν μία χρηματοπιστωτική «φούσκα» λόγω πανδημίας και τώρα την «σκάνε» μόνοι τους. Μας οδηγούν την άβυσσο»

0
4

Ο νομπελίστας οικονομολόγος Paul Krugman, πιστεύει πως η FED επαναλαμβάνει τα λάθη του 1970 και η ΕΚΤ τα λάθη του 2011 και οδηγούν τον πλανήτη στην άβυσσο.

Και τονίζει χαρακτηριστικά:

«FED, ΕΤ και Τράπεζα της Αγγλίας, διαπράττουν ασυγχώρητα back-to-back λάθη: πρώτα ενίσχυσαν τον Μεγάλο Πληθωρισμό στις αρχές της δεκαετίας του 2020 με μια εκρηκτική νομισματική επέκταση, και στη συνέχεια μεταπήδησαν στο άλλο άκρο της νομισματικής συρρίκνωσης, και στις δύο περιπτώσεις με πλήρη περιφρόνηση της τυπικής ποσοτικής θεωρίας του χρήματος.

Με λίγα λόγια δημιούργησαν μία χρηματοπιστωτική «φούσκα» λόγω πανδημίας και τώρα την «σκάνε» μόνοι τους! Μόνο που όταν μία «φούσκα» «σκάει» μαζί της «εξαφανίζονται» δουλειές, εισοδήματα, περιουσιακά στοιχεία και ο πολύς ο κόσμος εξαθλιώνεται απότομα και σε εξωφρενικό σημείο.

Ο πληθωρισμός ξεκίνησε από την πανδημία και ενισχύθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τώρα όλοι τρέχουν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα πριν γίνει το κακό αλλά μάλλον το κακό έρχεται….».