Bundesbank: Συγκαλεί την «ομάδα διαχείρισης κρίσεων» για τις επιπτώσεις της SVB

0
3

Την ομάδα διαχείρισης κρίσεων συγκάλεσε σήμερα Δευτέρα η Bundesbank, προκειμένου να αξιολογήσει τις πιθανές επιπτώσεις από την κατάρρευση της αμερικανικής Silicon Valley Bank στην τοπική αγορά, παρόλο που δεν έχει προβλεφθεί κάποια έκτακτη δράση στην Ευρώπη.

Οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν έκτακτα μέτρα την Κυριακή για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα μετά την αποτυχία της Silicon Valley Bank που απείλησε να πυροδοτήσει μια ευρύτερη οικονομική κρίση.

Με τις τραπεζικές μετοχές της ευρωζώνης να καταγράφουν σημαντικές απώλειες από νωρίς τη Δευτέρα — η Commerzbank υποχώρησε έως και 11% ενώ η Deutsche Bank σημείωσε πτώση 6,5% — η γερμανική κεντρική τράπεζα συγκάλεσε την Ομάδα Χρηματοοικονομικής Κρίσης για την αξιολόγηση των επιπτώσεων για τους τοπικούς δανειστές και τις χρηματοπιστωτικές αγορές, δήλωσε εκπρόσωπος στο Reuters.

Η ομάδα αυτή δημιουργήθηκε την εποχή της τελευταίας οικονομικής κρίσης το 2008, και έχει την αποστολή να ενημερώνει το διοικητικό συμβούλιο της Bundesbank και να κάνει συστάσεις, αλλά δεν έχει τη δύναμη να λαμβάνει αποφάσεις.