Γύρισε πτωτικά το Χρηματιστήριο

0
3

Σε αρνητικό έδαφος πέρασε το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να απορροφήσει τις πιέσεις σε τράπεζες και τίτλους που υπεραπέδωσαν το προηγούμενο διήμερο.
Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,27% στις 1.046,89 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 35 εκατ. ευρώ.

Λίγο λιγότερο από το μισό του τζίρου της αγοράς έχει διακινηθεί στον τραπεζικό τομέα, ο οποίος μετά από μια υπεραπόδοση 100 μονάδων (στον κλαδικό) μέσα σε δύο ημέρες βλέπει τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών να παίρνουν προβάδισμα.

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην απόφαση της Federal Reserve σήμερα, καθώς αυξάνονται οι εκτιμήσεις ότι μπορεί να μειώσει το ρυθμό αύξησης των επιτοκίων.

Η αβεβαιότητα είναι μεγάλη όμως, αν αναλογιστεί κανείς και ότι την περασμένη εβδομάδα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα “αγνόησε” την τραπεζική κρίση και αποφάσισε να μείνει πιστή στη μάχη του πληθωρισμού, αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για τα αντανακλαστικά των θεσμών στο μέτωπο της ανάκτησης (ή όχι) της εμπιστοσύνης.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η Eurobank βρίσκεται στο επίκεντρο των πιέσεων, ενώ σημαντικές είναι και οι απώλειες σε ΕΥΔΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Εθνική και ΟΠΑΠ.

Σε αρνητικά εδάφη έχουν περάσει και οι Quest, Σαράντης, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Τιτάν, ΟΤΕ και Βιοχάλκο, ενώ συντηρούν τα ισχυρά τους κέρδη οι Alpha Bank, Aegean, ΟΛΠ, ΕΛΧΑ, Autohellas, Λάμδα, Motor Oil και Coca Cola. Ο Ελλάκτωρ κερδίζει 3,06%.