Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την Ελβετία, λένε οι σοσιαλιστές

0
2

Η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS δημιουργεί τεράστιο κίνδυνο για την Ελβετία, δήλωσε σήμερα ο Ρότζερ Νόρντμαν, ο ηγέτης της κοινοβουλευτικής ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (SP) στην Ελβετία.

«Η Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB) και η κυβέρνηση έβαλαν 209 δισεκατομμύρια (ελβετικά) φράγκα στο τραπέζι –αυτό είναι τεράστιος κίνδυνος για την Ελβετία», δήλωσε ο Νόρντμαν στο Reuters.

«Η νέα UBS είναι επίσης άλλος ένας τεράστιος κίνδυνος –θα έχει πάνω από 1.500 δισεκατομμύρια φράγκα σε περιουσιακά στοιχεία, και αυτό είναι απλώς πολύ μεγάλο για την Ελβετία», πρόσθεσε.

Οι Σοσιαλδημοκράτες είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στο ελβετικό κοινοβούλιο και έχουν δύο υπουργούς στο κυβερνών υπουργικό συμβούλιο της χώρας.

Ο Νόρντμαν, που είναι επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στην κάτω βουλή, σημείωσε επίσης ότι ανησυχεί για τις απώλειες θέσεων εργασίας και κατηγόρησε την ηγεσία της Credit Suisse για την κρίση της τράπεζας.

«Αυτό που συνέβη είναι τρομερό για την αξιοπιστία της Ελβετίας», τόνισε. «Είναι μια προειδοποιητική βολή για την Ελβετία, για την ύπαρξη τραπεζών που είναι απλά πολύ μεγάλες», υπογράμμισε.

«Ανησυχώ πολύ για την νέα UBS. Πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος διαχωρισμός μεταξύ της συνήθους αποταμιευτικής δραστηριότητας των τραπεζών, της επενδυτικής τράπεζας και τις διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων», κατέληξε ο Ελβετός βουλευτής.