Ο Αντετοκούνμπο έκλεισε τη συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

0
2

Εκτός παρκέ και σε έναν διαφορετικό ρόλο εμφανίστηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο την Παρασκευή. Ο Giannis βρέθηκε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εκεί που χτυπάει η καρδιά της αμερικανικής οικονομίας και μαζί με τα στελέχη της εταιρίας Calamos του Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία Τζον Κουδούνης, είχε τη δυνατότητα να χτυπήσει το κουδούνι της ολοκλήρωσης της διαδικασίας της ανταλλαγής των μετοχών.

Μαζί με τον Giannis ήταν και τα αδέρφια του, ο Θανάσης και ο Άλεξ.

Όπως ανέφερε μιλώντας για οικονομικά, υπήρξε μια περίοδος στη ζωή του που τοποθετούσε τα χρήματά του σε πολλούς διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, για να τα προστατεύσει.

«Πάντα με δίδασκαν: μην βάζεις τα αυγά σου όλα σε ένα καλάθι», είπε ο Αντετοκούνμπο στο CBS.

Ο φόργουορντ των Μιλγουόκι Μπακς έμαθε έκτοτε «υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι και πολύ καλύτεροι τρόποι να κάνει το ίδιο πράγμα», και η κατανόησή του για τα χρήματα άλλαξε.

Ο σταρ του NBA συνεργάστηκε με τον Τζον Κουδούνης της Calamos Investments για να παρουσιάσει το Calamos Antetokounmpo Sustainable Equity Fund, μια συλλογή κεφαλαίων περιβαλλοντικών, κοινωνικών και διακυβέρνησης (ESG).

Το ESG είναι μια μορφή βιώσιμης επένδυσης. Ο Κουδούνης είπε ότι το ταμείο επιτυγχάνει αυτόν τον στόχο επενδύοντας σε επιχειρήσεις με ισχυρά ηθικά πρότυπα, περιβαλλοντικές πρακτικές και κοινωνική επιρροή. Περίπου το 10% των κερδών πηγαίνει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως η οικονομική εκπαίδευση.

«Θέλω απλώς να δημιουργήσω πρόσβαση για τους ανθρώπους, να βοηθήσω τους ανθρώπους όσο μπορώ για να τους εκπαιδεύσω και να προσπαθήσω να τους διδάξω τον χρηματοοικονομικό γραμματισμό», είπε ο Αντετοκούνμπο.