Ο Κ. Κούτσας νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Φυσικών Μεταλλικών Νερών Ελλάδος

Με την ομόφωνη εκλογή του Κωνσταντίνου Κούτσα στη θέση του προέδρου συγκροτήθηκε το νέο προεδρείο του Συνδέσμου Φυσικών Μεταλλικών Νερών Ελλάδος.

   Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ του ΣΕΦΥΜΕΝ κατά τις αρχαιρεσίες της ετήσιας γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του μήνα, εξέλεξε τη νέα διοικητική επιτροπή για την επόμενη διετία, όπως ορίζει το καταστατικό του. Πρόεδρος εξελέγη ο Κωνσταντίνος Κούτσας (Σ. ΜΕΝΤΕΚΙΔΗΣ ΑΕ ΔΙΟΣ), αντιπρόεδρος ο Χαράλαμπος Παπαχρήστος (ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ ΖΑΓΟΡΙ), γενικός γραμματέας ο Ρηγίνος Σεπετάς (ΗΒΕ ΑΕ ΒΙΚΟΣ), ταμίας ο Νικόλαος Φαραντούρης (COCA COLA 3E ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ ΑΥΡΑ 3 Ε).

   Εκ μέρους της νέας διοικητικής επιτροπής, ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Κούτσας δήλωσε «η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας φυσικά μεταλλικά νερά. Κύριο μέλημα μας είναι να συνεχίσουμε το σημαντικό έργο του προηγούμενου προέδρου και της απελθούσας διοικητικής επιτροπής, καθώς και όλων των μελών του Συνδέσμου.

Στόχος μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη, διάδοση και ανάδειξη των φυσικών μεταλλικών νερών, η συνέχιση της συμβολής μας στην εθνική οικονομία και η επιτυχής μετάβαση στην κυκλική οικονομία.

Η τεχνογνωσία των μελών του Συνδέσμου με τις ολιστικές και συμπεριληπτικές προτάσεις και πρωτοβουλίες μας, αποτελούν τη βάση του ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας που έχουμε και επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε με την ελληνική πολιτεία και τους κοινωνικούς φορείς, για την επίτευξη αειφορίας στον κλάδο μας».

   Ο ΣΕΦΥΜΕΝ εκπροσωπεί συλλογικά από το 1995 τις ελληνικές εταιρείες φυσικούμ εταλλικού νερού στους κοινωνικούς εταίρους και την πολιτεία, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και παρεμβαίνει δημόσια, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα, στις διεργασίες και εξελίξεις που αφορούν στον κλάδο. Είναι μέλος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕBΤ) και του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου NATURAL MINERAL WATERS EUROPE (NMWE).

   Τα μέλη του ΣΕΦΥΜΕΝ είναι: Αθηναϊκή Ζυθοποιία ΑΕ, Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων ΑΕ, Σ. Μεντεκίδης ΑΕ, ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, Coca Cola Τρία Έψιλον Ελλάδος ΑΒΕΕ, ΣΟΥΡΩΤΗ ΑΕ, Nestlé Hellas Moνοπρόσωπη ΑΕ και ΒΟΤΟΜΟΣ ΑΕ.