Public Group: Επιβράβευση εργαζομένων με bonus 2,5 εκατ. ευρώ και προαγωγές για πάνω από το 10% του δυναμικού το 2022

0
4

Στο ανθρώπινο δυναμικό της συνεχίζει να επενδύει η Public Group. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, το 2022 προχώρησε σε προαγωγές στο 10% του δυναμικού του, πρόσφερε επίσης περισσότερες από 15.000 ώρες εξατομικευμένων εκπαιδεύσεων, ενώ είναι η πρώτη επιχείρηση στην Ελλάδα που, σε συνεργασία με το LinkedIn, δίνει πρόσβαση σε πάνω από 13.000 μαθήματα σε καινοτόμα εργαλεία εκπαίδευσης και εκμάθησης.

Αντίστοιχα, μέσω του Public Digital Academy, η εταιρεία διοργάνωσε στο 50% των ανθρώπων του διατμηματικά μηνιαία εξειδικευμένα sessions σχετικά με τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες, με τη συμβολή κορυφαίων εισηγητών της αγοράς.

Πιστή και στη συνεχή ανάπτυξη των ηγετικών δεξιοτήτων των εργαζομένων, η εταιρεία προχώρησε και το 2022 στην υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος ανάπτυξης ηγεσίας σε συνεργασία με τη BrainUp, για να δημιουργήσει τους Star Managers του αύριο. Το πρόγραμμα εστίασε στην ανάπτυξη διοικητικών δεξιοτήτων για τους εργαζομένους σε θέσεις ευθύνης του Public Group, με έμφαση στο Omni Retail.

Το Public Group συμβάλλει, επίσης, σημαντικά, στην ενίσχυση της ισότητας των φύλων. Απόδειξη αυτού αποτελεί ότι σε σύνολο 2.500 εργαζομένων στην Ελλάδα, το 51% είναι γυναίκες, ενώ το 32% κατέχει ηγετικές θέσεις.

Επιβραβεύοντας τους ανθρώπους της για τις υψηλές τους επιδόσεις, το Public Group προχώρησε το 2022 στην παροχή ενός ολοκληρωμένου και συμπεριληπτικού σχήματος bonus, συνολικής αξίας ύψους 2,5 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, προχώρησε σε ειδικές παροχές όπως ένα εκπτωτικό σχήμα με όφελος 9% για αγορές σε σούπερ μάρκετ.

Ειδικά για τους εργαζόμενους του δικτύου που είχαν συμπληρώσει βασικό διάστημα παραμονής στον οργανισμό, παρείχε δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ενώ παράλληλα προσέφερε υποτροφίες για μεταπτυχιακή εκπαίδευση εργαζομένων.

Με τη δημιουργία του in-house hub καινοτομίας Public ΝΕΧΤ, το Public Group ανέπτυξε το 2022 μια ομάδα από 86 εξειδικευμένους tech experts και software developers που διευρύνεται διαρκώς, με απώτερο στόχο να φτάσει τους 100. Η συγκεκριμένη ομάδα εργάζεται καθημερινά για την ανάπτυξη εφαρμογών και λύσεων για την αναβάθμιση της αγοραστικής εμπειρίας, με επίκεντρο τις ανάγκες του καταναλωτή σε Ελλάδα και Κύπρο.

Έχει ήδη αναπτύξει μία σειρά από επιτυχημένα έργα με πιο χαρακτηριστικό την εφαρμογή της υπηρεσίας ηλεκτρονικής τιμολόγησης που υλοποιήθηκε στα Public και διακρίθηκε στον θεσμό των Cloud Computing Awards 2022. Μέσα στο 2022 ξεκίνησε το Public NEXT Graduate Program, που απευθύνεται σε προπτυχιακούς ή μεταπτυχιακούς φοιτητές με πάθος για τις ψηφιακές τεχνολογίες και προσφέρει 12 μήνες πλήρους εξοικείωσης με τις νέες τεχνολογίες, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς, το Public Group υλοποίησε δεκάδες δράσεις, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η δημιουργία εταιρικής σελίδας για τους εργαζομένους στο Facebook, η δημιουργία ομάδας ποδοσφαίρου, η συμμετοχή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, η διοργάνωση δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, η προετοιμασία γευμάτων για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες σε συνεργασία με την κοινωνική κουζίνα «Ο 'Αλλος 'Ανθρωπος», η επιβράβευση των παιδιών των εργαζομένων που εισήχθηκαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με οικιακές συσκευές για να ζήσουν το νέο τους σπίτι με τον δικό τους τρόπο κά.

Όλες οι δράσεις είχαν ως γνώμονα τη βελτίωση της καθημερινότητας των ανθρώπων και στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ τους, με τελικό στόχο τη διαμόρφωση ενός εξαιρετικού εργασιακού περιβάλλοντος όπου η κάθε επιτυχία είναι αφορμή για γιορτή και επιβράβευση.