Trastor: Απέκτησε κόμβο logistics στον Ασπρόπυργο

0
3

Ακίνητο για logistics στον Ασπρόπυργο απέκτησε η Trastor, αντί του ποσού των 9,65 εκατ. ευρώ. Στην ιδιοκτησία της εταιρείας πέρασε το ακίνητο μέσω της εξαγοράς του 100% των μετοχών της εταιρείας «Πηλέας Κτηματική», αντί του προαναφερόμενου ποσού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στο εν λόγω ακίνητο έχει ανεγερθεί νέο, υψηλής ενεργειακής απόδοσης συγκρότημα κέντρων αποθήκευσης και διανομής, συνολικής επιφάνειας 22.234 τ.μ.
Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«H Trastor A.E.E.A.Π. (η “Εταιρεία”), σε συνέχεια της από 12.11.2021 υπογραφής δεσμευτικού προσυμφώνου για την απόκτηση του συνόλου (100%) των μετοχών της εταιρείας με την επωνυμία “ΠΗΛΕΑΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, ανακοινώνει την υπογραφή του οριστικού συμφωνητικού απόκτησής τους.

Η εν λόγω εταιρεία έχει στην ιδιοκτησία της αγροτεμάχιο συνολικής επιφάνειας 44.991 τ.μ., στον Ασπρόπυργο Αττικής επί του οποίου έχει ανεγερθεί νέο, υψηλής ενεργειακής απόδοσης συγκρότημα κέντρων αποθήκευσης και διανομής, συνολικής επιφάνειας 22.234 τ.μ.

To συγκρότημα αποθηκών πρόκειται να λάβει πιστοποίηση σύμφωνα με το σύστημα LEED και θα πρόκειται για το πρώτο κέντρο αποθήκευσης και διανομής στην Ελλάδα με ανάλογα κατασκευαστικά πρότυπα περιβαλλοντικής αειφορίας.

Το συνολικό τίμημα για την αγορά των μετοχών της «ΠΗΛΕΑΣ ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ-ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ισούται με την αξία της καθαρής θέσης (NAV) της αποκτηθείσας εταιρείας κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, και ανήλθε σε €9.65 εκ.